Sitruunakakku n. 12 palasta
2 pientä luomusitruunaa (alkup.ohjeessa 3-4 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
1 1/2 dl maustamatonta soijajukurttia
1 3/4 dl vettä
hieman vajaa 1 dl oliiviöljyä
pinnalle:
sitruunoiden mehu (sain puristettua vain 80 ml)
3/4 dl sokeria
Raastoin sitruunoiden kuoret ja puristin mehut.
Sekoitin taikinan ainekset, joiden mukaan tuli sitruunoiden kuori. Paistoin 19 cm:n irtopohjavuoassa 175 asteessa n. 50 minuuttia. Irrotin kakun vuoasta ja pistelin tikulla reikiä. Valelin sitruunasokeri-liemen lämpimän kakun pintaan ja jätin tekeytymään seuraavaan päivään.
kakun kyljessä soijakermavaahtoa |
2 kommenttia:
Mmm,tuo oli varmaan tosi hyvää:) Sitruunasta saa niin kivasti makua leivonnaisiin ja muihinkin:)
Olen ihan ihastunut sitruunaan nykyisin. Se on niitä ihania uutuuksia, joista olen päässyt nauttimaan vasta allergioista selvittyäni.
Lähetä kommentti