Quinoatabouleh kera GoGreenin kidneypapujen |
QuinoaTabouleh n. neljä annosta
2 dl quinoaa
3 dl vettä
3/4 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
1 1/2 rkl sitruunan mehua
2 1/2 rkl oliiviöljyä
2 ml rouhittua mustapippuria
1 ruukullinen persiljaa
5 tomaattia
1/2 kurkkua
Huuhtelin quinoan ja annoin valua siivilässä välillä sekoittaen, jotta sain mahdollisimman paljon vettä pois. Paahdoin kuivassa kattilassa sekoitellen. Aluksi kostea quinoa meinasi jäädä kiinni kattilan pohjaan, mutta quinoan kuivuttua helpottui. Paahdoin (levy nelosella) kunnes quinoa kuivui kunnolla ja alkoi kevyesti poksahdella ja raksahdella.
Lisäsin kolme desiä vedenkeittimessä kiehautettua vettä ja suolan. Keittelin kansi raollaan, kunnes huomasin, että tuon Ekoloisen ohjeen mukaiset 16 minuuttia oli kulunut jo muutama minuutti sitten.
Puristin valkosipulin kuuman quinoan sekaan, koska ajattelin sen lämmön lempeyttävän hieman valkosipulin makua. Annoin jäähtyä haaleaksi ja sekoitin sitruunamehun, öljyn ja mustapippurin sekä silputun persiljan sekaan. Pilkoin myös tomaatit ja puolikkaan kurkun ja pyöräytin joukkoon.
nam |
Ovat samantyyppisiä kuin edelliset porkkanakikhernepihvini, joista ehkäpä tykkäsin enemmän. Kirjataan nämäkin silti muistiin.
PunajuuriKikhernePihvit kera itujen, versojen sekä lopun taboulehin |
PunajuuriKikhernePihvit 12 kpl
2 dl kikhernejauhoja
1 1/4 dl vettä
1 ISO punajuuri raastettuna
1 sipuli silputtuna
2 puristettua valkosipulin kynttä
3/4 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
+ öljyä runsaasti paistamiseen
Sekoitin ainekset yhteen, tipauttelin lusikalla kuumalle öljytylle pannulle, muotoilin pihveiksi ja paistoin molemmin puolin.
Olen niin paatunut herkuttelija, että jälkkäriä on oltava!
VadelmaMustikkaRaakasuklaa
70 g kaakaovoi
60 g kaakaomassa
1/2 tl vaniljajauhetta
2 rkl agavesiirappia
1/2 ml ruususuolaa
yhteensä parisen desiä pakastekuivattua vadelmaa ja mustikkaa
Sulattelin kaakaovoin ja -massan vesihauteessa. Lisäsin vaniljan, agaven ja suolan sekä mustikat kokonaisena ja vadelmat hieman murskattuna. Kaadoin leivinpaperin päälle n. 20x20 kokoiseksi levyksi ja ripottelin vielä muutaman vadelman muruina koristeeksi. Ja jääkaappiin jähmettymään.
Nuo ihanat pakastekuivatut marjat ovat Ekosegosta.
Keväinen puutarhavisa on käynnistynyt kahdella mahtavalla vastauksella. Käykäähän osallistumassa muutkin! Jotain mukavaa ylläripalkintoa luvassa.
2 kommenttia:
Hyvä idea käyttää kikhernejauhoa kasvispihveihin - se sitoo taikinan varmasti hyvin. Laitetaan korvan taakse :)
Minäkin teen tabboulehin useimmin quinoasta, terveellisempää kuin couscousin käyttäminen...
Hei Anna! Kikhernejauhoilla tulee oikein hyvin koossa pysyviä pihvejä, mitä ei kaikista kasvispihveistä todellakaan voi sanoa. Harmi vain, että pihvit ei meidän Pienelle kelpaa.
Mielellään etsin korvaavia vaihtoehtoja vehnän käyttöön ja quinoa toimii hyvin taboulehissakin. Joka ei myöskään Pienelle kelvannut :/
Lähetä kommentti