maanantai 21. toukokuuta 2012

Nokkoset lasissa + haaste

Ihanaa! Pohjoisemmassakin alkaa vihertää. Helposti tunnistettavia syötäviä villivihreitä ovat esimerkiksi horsma, voikukka, poimulehti ja koivun lehdet. Ei muuta kuin rouskuttamaan!
Ja tosi viherpiipertäjähän syö rikkaruohonsa myrkyttämisen sijaan ;)

Mutta nyt lasissa on nokkosta:


Nokkospirtelö   lasillinen kolmelle

1 appelsiinin puristettu mehu
3 banaania
200 g kohmeisia mansikoita
kunnon kourallinen nuoria nokkosia
1/2 tl vaniljaa
Surrur.


Ja sitten haasteeseen:
Minut on haastanut Anni Minerva, kiitokset hänelle.
Homma on kopioituna tällainen: Each tagged person must answer the 11 questions given to them by their "tagger" and post it on their blog. Then, choose 11 new people to tag and link them in your post. Create 11 new questions for the people you tag to answer. Do not tag back to the person who has already tagged you.
Ja nyt yritän vastata Anni Minervan kysymyksiin.

1. Mukavin lapsuusmuisto?
öö..siitä on niin kauan...En ole yhtään sitä tyyppiä, että jäisin menneeseen makaamaan. Siksipä lähimenneisyyskin alkaa suht nopeasti hämärtyä mielestä. No, jospa vaikka ne pitkät, huolettomat kesät ja äidin paistamat kooorkeat lättypinot.
2. Uskotko yliluonnolliseen (pitäen sisällään minkä tahansa uskontojen jumalat)?
Olen ihan pakana! Monenlainen kiinnostaa ja kauhean mielelläni haluan uskoa kaikenlaista, arkitodellisuus ei aivan tunnu riittävältä.  Mutta samaan aikaa olen oikein (tylsän) loogisen järkeväkin.
3. Mainitse kolme hyvää ja huonoa piirrettä itsessäsi? 
Olen reilu, rehellinen ja tulen kaikkien kanssa toimeen. Valitettavasti olen myös (etupäässä kotioloissa) äkäpussi, joissakin asioissa arkajalka sekä helposti kyllästyvä ja taas uuteen suuntaava.
4. Lempikirjasi?
Entisenä hurjana lukutoukkana olen lukenut paljon, mutta Pienen saatuani en jotenkin enää osaa keskittyä. Tiettyä lempikirjaa en osaa mainita, mutta tykkään mahdollisimman mielikuvituksellisista kirjoista ja tosiasioihin pohjautuvia esim. elämäkertoja en edes halua lukea.  Tiivistetysti siis voisi sanoa, että kirjamakuni on ikävuosiani lapsellisempi ;)  Paitsi, että tykkään kyllä tietokirjoista liittyen esim. puutarhaan, kädentaitoihin tai ruokaan..
5. Mistä olet ylpeä?
Lappilaiseen vaatimattomuuteen ei oikein sovi kehuskella itseänsä. Pääsen helpolla jos vastaan, että Pieni on paras!
6. Mitä mieltä olet homoparien adoptio-oikeudesta?
Pitäisi olla samalla viivalla heteroparien kanssa.
7. Mistä haaveilet?
Paljosta. Nyt en vain osaa päättää, mitä ryhtyisin toteuttamaan. Haaveilen jälleen opiskelusta tai yrittäjyydestä, seuraavan tien löytämisestä... Puutarhani kukoistuksesta, kasvimaan sadosta näitä helpompia asioita mainitakseni.
8. Onko sinulla erikoisia tapoja ja mitä ne ovat?
Miehen mielestä olen neuroottisen tarkka leivän voitelussa. Itse en voi ymmärtää, miten hän saa leipänsä kurkusta alas, kun siinä on vain keskelle vähän sipaistu levitettä.
9. Miten hemmottelet itseäsi?
suklaalla
10. Miksi suosit/et suosi luomutuotteita?
Ehdottomasti suosin! Parasta laatua Pienelle ja itsekkin olen sen arvoinen. Haluan välttyä torjunta-aineilta sekä ympäristön vuoksi.
11. Mitä syöt, jos nälkä on karmaiseva, mutta aikaa ja aineksia ruuanlaittoon vain vähän?
suklaata


Palataanpa niihin omiin kysymyksiini ja haastamisiin myöhemmin, jahka saan aikaiseksi ja keksin jotain.  Ilmoittautukaahan ihmiset, jotka haluaisitte tähän osallistua, niin tiedän haastaa juuri oikeita henkilöitä.4 kommenttia:

nonnis kirjoitti...

Minulta ehti mennä hiirenkorvakausi vähän ohi, tuntuu että ovat jo niin isoja joka paikassa. Ehkä löydän vielä jostain jonkun varjoisan paikan..

Pirtelön ohje oli paras, "Surrur". Valmista! :D

Paula kirjoitti...

Kevät on aina niin vikkelä, ettei meinaa perässä pysyä. Ja oikeastaan koko kesä. Mahtavista suunnitelmistaan ei ehdi toteuttaa puoliakaan.

Välillä on kiva olla lyhyt ja ytimekäs. Ainakin tuo valmistusohje on helppo muistaa :D

Chrissie kirjoitti...

^ Ihan paras valmistusohje kyllä! :D Ja oli kiva lukea noita vastauksia, kiva tietää enemmän että kuka kirjoittelee :)

Paula kirjoitti...

Heippa Chrissie! Olen vähän arka paljastelemaan täällä juttuja, mutta sainpahan jotakin vastattua :)