keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Villiyrttipesto

Tämän nimi voisi oikeastaan olla pestoke, koska oikeaoppisesta pestostahan tämä on aika etäällä. Käytettävissä kuitenkin samaan tapaan. Nam!


Villiyrttipestoke

2 dl villiyrttejä (minulla oli tiukahkoon kahteen desiin mitattuna pikkuruisia koivunlehtiä ja nuoria horsman latvoja sekä vähäsen myös siankärsämön lehtiä.)
1/2 -3/4 dl cashewpähkinöitä
1 dl oiiviöljyä
2 rkl ravintohiivahiutaleita
1 oikein iso valkosipulin kynsi
1/3 tl suolaa
Huuhtelin yrtit ja valutin veden. Paahdoin cashewpähkinät kuivalla pannulla sekoitellen, kunnes saivat kevyesti väriä ja paahtunutta aromia. Annoin pähkinöiden jäähtyä. Surautin kaikki ainekset sauvasekoittimella melko sileäsi massaksi.
Tästähän voi tehdä hurjan paljon erilaisia muunnelmia käyttämällä muitakin yrttejä, mitä saatavilla on.

ps. Näköjään 2,5 -vuotiaankin kanssa voi kerätä yrttejä. Kasvien tunnistamisen oppiminen oli salamannopeaa.7 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Oih, kiva ohje! Villipesto on ollut itselläkin kehitteillä, mutta hitsit kun kaikkia ideoita ei ehdi saman tien toteuttaa :D Niitä syntyy paljon nopeampaa kuin tarvetta ruuanlaitolle..

Paula kirjoitti...

Mulla on tuo sama runsaudenpulaongelma. Toisaalta tämä on mahtava harrastus, kun aina riittää uutta mielenkiintoista kokeiltavaa.
Tähän mennessä pesto on maistunut leivän päällä seuranaan tomaattia ja oliiveja sekä aika tylsän ruuan piristäjänä.

Anna kirjoitti...

Sinullahan on täällä raikas, hyvä blogi! Tuun vierailemaan jahka muutto menee ohi...hyvää kesää!

Paula kirjoitti...

Oi, kiitos Anna! Mukavaa kesää sinullekin ja tsemppiä muuttoon :)

kmsu kirjoitti...

Ihanan heleän vihreää pestoa.:) Tänään juuri ajattelin, että pitäisi kokeilla voikukista pestoa, kun raaka-aineitakin olisi hyvin saatavilla.

Paula kirjoitti...

kmsu: täytyy nyt myöntää, että ensimmäistä kertaa käytin vähän kuvankäsittelyä, lisäsin hitusen hehkua kuvaan :) Voikukkapestoakin olisi mukava kokeilla. Tähän mennessä ihan salaattiaineksena olen sitä vain käyttänyt.
Meilläkin voikukkaa löytyy tosi paljon, minä kun olen sellainen rento hortonomi, enkä niin välitä vaikka nurmikkokin kukkii.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kuullostaa ja näyttää NIIIIIN hyvältä! Saatan miltei maistaa tomaattivoikkarit :)

Saara