tiistai 29. toukokuuta 2012

Pihapuuhia

Aurinkoinen viime viikonloppu oli juuri täydellinen pihapuuhille. Vilkkaahkon seuraelämän lisäksi saimme vaikka mitä aikaiseksi pihassamme. Tekemistä siellä kyllä riittääkin parin vuoden laiminlyönnin jäljiltä.Kävin lähipuutarhalla ostamassa kesäkukat. Näiden lisäksi valitsin daalioita. Ajatella, miten maku muuttuu vuosien saatossa. Ennen en voinut melkein sietääkään daalioita ja nyt tykkään jo aika monestakin lajikkeesta. Kukat asustavat vielä pahvilaatikoissaan, jotka on helppo nostaa yöksi sisälle turvaan. Joka päivä ulkoilutan myös yrttien ja vihannesten taimia.


Juolavehnät ovat meinanneet valloittaa kasvimaamme, mutta nyt laitoimme sen uuteen uskoon. Olen aika innoissani näistä lavoista!!  Oulun seudulla asuville vinkiksi, että Lavajussi myy tällaisia käytettyjä lavoja vain 10€/ kpl Hiukkavaaran kasarmialueella. 

Ja Pienikin sai oman lavansa:

Pihassamme on ollut vanha hiekkalaatikko. Hiekan sijaan siinä on kuitenkin kasvanut heinää ja syreenin vesoja. Lava mahtui mukavasti hiekkalaatikon kehikon sisälle ja meiltä löytyi juuri riittävästi hiekkaa tähän uuteen minihiekkikseen. Ja lopputila täytettiin mullalla ja istutettiin ahomansikan taimia.


Tässäpä mukava yhteinen puuha pienille ja isoille. Katuliiduilla voi asfaltin puuttuessa koristella vaikka pihan betonilaatat. Ja sateen jälkeen homman voi aloittaa alusta.

Vaikka puutarhani on aika rempallaan niin kyllä sieltä monenlaisia ihanuuksia löytyy. Tämä söpöläinen on hämyvuokko.


Parin päivän pihallaolon tuloksena yhdellä punaniskalla on myös hieman kärähtänyt kalju :D


4 kommenttia:

nonnis kirjoitti...

Ihana minihiekkis :D

Paula kirjoitti...

Kiitos, mekin tykätään siitä kovasti.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä lavakaulukset ovat kyllä aika kuuminta puutarhahottia. Eikä suotta, kun miettii miten siististi niihin saa kasvimaan varsinkin pienillä pihoilla.
Mulla on ollut yksi ihan vaan koristuksena yrteille ja salaateille. Mukavasti siinä talvehti rakuuna, kirveli, ruohosipuli ja hurjasti levinnyt minttu (mojitoja pukkaa!).

Jaan myös tämän innostuksen daalioihin. Mulla avautui viime kesänä silmät niiden monipuolisuudelle ja vielä kun härmääkään ei ollut kiusana, niin tänä kesänä onkin daalia poikineen kasvamassa :D Tämän viikon pakkasyöt tosin nipisti alkuja, mutta eiköhän ne vielä uutta puske!
Saara

Paula kirjoitti...

Hei Saara!
Minä myös toivon lavojen avulla edes pientä erävoittoa juolavehnästä.
Mintut on ihania villikkoja :) Olen tosin ollut havaitsevani, että ainakin pohjoisessa Suomessa ne muutaman rehotuksen vuoden jälkeen yhtäkkiä kupsahtavat kokonaan. Niin kävi myös minulla. No, uutta taimea kehiin!
Oo, mojito! koskaan en ole maistanut, mutta vesi kielellä kyllä lukenut ohjeita. Jospa tänä kesänä saisin tehtyä.