tiistai 22. toukokuuta 2012

Vähän vihertävä paputahna ja viherpeukalon niksinurkka

Sain kylässä ihanaa hummusta, kiitos Emmalle, jonka vuoksi nyt innostuin tekemään tahnan valkopavuista. Ja kevätvihreyttä hieman sekaan!


Vihertävä paputahna
1 tlk isoja valkopapuja (GoGreen 285/170 g)
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl tahinia
1 reilu rkl sitruunamehua
(1 rkl vettä)
1 valkosipulin kynsi
6 nuorta nokkosen versoa (enemmänkin mahtuisi) tai yrttejä
Kaikki sekaisin sauvasekoittimella. Vettä tai öljyäkin voi lisätä sopivan koostumuksen saamiseksi.


Tällä kertaa paputahna maistui aika herkulta, kun sen alle paistelin valmiita täysjyvä tortilloja pannulla rapeahkoksi öljyssä. Leikkasin tortillat kolmioiksi. Kaveriksi vielä kurkkua ja paprikaa.Viherpeukalon niksinurkka

Niksi 1.
Lattialämmityksen päällä kylvökset itävät hyvin ja nopeasti.
Kesäkurpitsani tosin pääsivät yllättämään ja kylppärin nurkasta löytyi tällaisia rimpuloita. Kannattaa siis tarkkailla ahkerasti kylvöksiä ja nostaa ikkunalle heti kun taimi alkaa kurkistella mullasta.

kesäkurpitsanruipelo

Niksi 2.
Minttuja on kätevää lisätä pistokkaista. Tarvitsee ostaa vain yksi taimi ja ottaa siitä pistokkaita, pian sinulla on mintuntaimia kavereillekkin jaettavaksi. Leikkaa mintusta versonpätkät ja poista alimmat lehdet. Tökkää kosteaan multaan niin, että poistettujen lehtien kohta peittyy multaan. Pussi päälle, mutta leikkaa pussin nurkat pois, jotta ilma pääsee kiertämään. Sijoita pistokkaat valoisaan paikkaan, mutta ei kuitenkaan auringonpaisteeseen. Mintut juurtuvat hetkessä ja alkavat kasvaa hujauksessa.


juurtuneet minttuset

ps. vielä ehtii osallistua kilpailuun

Ei kommentteja: