torstai 12. heinäkuuta 2012

Perussuklaamuffarit gluteenittomana

Gluteenitonta vegeleivontaa on nykyisin tullut treenattua ja nyt uskonkin päässeeni siitä jonkin verran jyvälle. Kovasti olen kokeiluja tehnyt ja epäonnistumisten jälkeen olen alkanut samaan aikaiseksi aika mukaviakin tuloksia. Tällä kertaa tein tällaisia perushyviä suklaamuffareita -pehmeitä ja kuohkeita- , joita voi sitten vaikka varioida mieleisekseen maustamalla eri tavoin.

Gluteenittomat MiniSuklaamuffarit  18 miniä

1 dl riisijauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl soijajauhoja
1 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa (sen verran, mitä etusormella ja peukalolla napattua saa)
hyppysellinen vaniljajauhetta
hitusen vajaa 1/2 dl ruokaöljyä
1 dl maustamatonta soijajugurttia
3/4 dl vettä (tai tilkka vähemmän..äh..alkaapa tämä resepti nyt tuntua vähän summittaiselta..)

Tapani mukaan kuivat ainekset sekoittelin ensin ja lisäsin sitten sekoittaen märät ainekset. Jaoin taikinan minimuffarivuokiin, jotka olin asettanut minimuffaripeltiin. Paistoin 175 asteessa 22 tai 23 minuuttia.


Olen ollut havaitsevinani, että näitä gluteenittomia leivonnaisia pitäisi paistaa hitusen kauemmin kuin vehnäjauholeivonnaisia. Onkohan joku muu huomannut saman?

Hirmuisen laaja ja mielenkiintoinen maailma on taas auennut näiden kokeilujeni myötä. Laskeskelin juuri, että minullahan on vaikka minkälaisia gluteenittomia jauhoja: perunajauhot, maizena, maissijauhot, tattarijauho, riisijauho, soijajauho, kaakaojauhe, quinoajauho, kikhernejauho, lupiinijauho, mantelijauhe, kookosjauhot, hirssijauhot...unohdinkohan vielä jonkun. Huh! Valinnan vaikeushan siinä tulee, mitä milloinkin kokeilisi!

Vielä pari kukkaiskuvaa muille kukkaistytöille ja -pojille :)

jalopähkämö


joku siperiankurjenmiekka -lajike taustanaan päivänliljaa


Tällainen hirmulisko kavereineen on vallannut multakasani (ja sitä peittävän pressun). Yritän uutta mansikkamaata perustaa, mutta olen näköjään ihan alakynnessä.

5 kommenttia:

Kaisu kirjoitti...

Herkutillisen näköisiä muffareita:) Itse tein jokin aika sitten chia-suklaamuffinsseja ja nekin maistui hyvälle. Olivat gluteenittomia myös.

Oliko myös sokeria mukana vai menkikö jokin tekstissä minulta ohi:)

Tuo sisilisko sai kylmät väreet.. olen aika vauhkona kaikki pikku otuksiin. Jäisi ainakin minun mansikkamaa perustamatta:)

Paula kirjoitti...

Hups! Hyvä kun hoksasit ja kiitos Kaisu, kun kerroit tuosta sokerin puutteesta. Sokeria tosiaankin kuuluu olla mukana!! Lisäsin ohjeeseen.
Minusta tuo lisko on vain söpö, mutta en viitsinyt niitä kovin häiritä, varsinkin kun tuo näyttää siltä, että jälkikasvua olisi piankin tulossa.

Jael kirjoitti...

Ihanan nätit kukat! Olen kyllä huomannut joskus,että gluteenittoman leivonnan kanssa paistoaika on hieman pidempi.

Jael kirjoitti...

P,s,Tykkään liskoista mutta tuohan muistuttaa ihan krokotiilia!

Paula kirjoitti...

Yaelian, Kiitos. En siis kuvitellutkaan tuota pitempää paistoaikaa :)

Minunkin mielestäni juuri tämä lisko näyttää pieneltä krokotiililtä :D Ne muut sensijaan olivat ihan sisiliskon näköisiä. Johtuukohan siitä, että tämä on niin pullukka.