perjantai 1. kesäkuuta 2012

Marjaiset herkkupallerot

Tulipa taas pyöriteltyä meillä niin suosittuja palleroisia. Tällä kertaa marjaisena herkkuversiona. Osuikin oikein hyvin minun makuuni ja ainakin osa testiryhmästäkin tykästyi. Sainkohan jopa innostettua lisää palleronpyörittelijöitä ;)


Marjaisat herkkupallerot  tein n. 30 aika pientä

12 kuivattua taatelia (minulla on aika pieniä)
1/2 dl rusinoita
1/2 dl vettä
1 dl mantelia
1 dl cashewpähkinää
2 dl pakastekuivattuja vadelmaa ja mustikkaa
(vaniljajauhetta)
+ mantelijauhetta ja marjajauhetta pyörittelyyn

Liotin taateleita ja rusinoita puolessa desissä vettä useita tunteja. Jauhoin mantelit ja cashewpähkinät teholeikkurillani ja lisäsin kuivamarjat. Surautin myös marjat muruiksi. Lisäsin kuivahedelmät liotusvesineen ja tehosekoitin suht tasaiseksi. Olisin lisännyt vaniljaakin, mutta se unohtui. Massa vaikutti vielä kuivalta, joten lisäsin ruokalusikallisen vettä. Tarvittava veden määrä riippuu siitä, kuinka meheviä taatelit ovat, minun olivat kuivia.
Pyörittelin pallosiksi ja kierittelin mantelijauheessa, johon olin sekoittanut vadelmajauhetta. Vadelmajauhe löytyi siltä vadelmapussukan pohjalta, josta siivilöin sen.

Huom. Käyttämäni pakastekuivatut marjat ovat vähän eri juttu kuin tavallisesti kuivatut sitkeät ja kurttuiset kuivatut marjat. Nämä ja nämä ovat aivan kevyitä, säilyttäneet ulkomuotonsa ja varsinkin vadelmat ovat aivan ihania koristelussa. Olen aika ihastunut!

ps. otin kommentoinnista sanavahvistuksen pois, niin nyt kommentointi on helpompaa. Katsotaan miten käy...

9 kommenttia:

kmsu kirjoitti...

Herkullisen oloisia palleroita!:) Pakastekuivatut marjat on ihania. Niissä on tosi hyvin maut tallella ja koostumus on mukavan keveä.:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Tosi kauniita ja ihanat ainekset, täytyy siis olla todella hyvää :) Täytyypä ottaa taas uutta työnalle kun ei tämmöisiäkään ole koskaan tullut tehtyä.

Paula kirjoitti...

Mukavaa, kun kmsu ja Mausteinen Manteli tulitte vierailulle. Ainakin meillä tykätään kovasti tämän tyyppisistä pallosista. Ensimmäistä kertaa raskin käyttää pakastekuivattuja marjoja näihin ja mielestäni se kyllä kannatti. Jos kiinnostaa, niin muita palleroversioitani löytyy pikkuherkkuja- ja raakaa -kategorioista.

Yaelian kirjoitti...

Mmm,varmaankin hyviä ja harmi ,kun täällä ei ole noita pakastekuivattuja marjoja.

Paula kirjoitti...

Palleroita siellä ja täällä!
Pakastekuivattujen marjojen sijaan siellä on paljon sellaista ihanaa, josta me pohjolan asukit olemme kateellisia :)

Tein muuten tahinipalleroita sinun viimeisen reseptisi innoittamana ja ne onnistuivat hyvin.

Nina kirjoitti...

Herkullisia palleroita! Voisikohan liottaa niitä tavankuivattuja mustikoita vesitilkassa paremman puutteessa? Oiva herkku perjantai-illaksi ;)

Paula kirjoitti...

Parempi perjantaipallero kuin perjantaipullo!
Voisithan Nina kokeilla, mutta vesimäärä kannattaa pitää mahdollisimman vähänä, ettei tule liian pehmeää massaa.

Kaisu kirjoitti...

Voi miten herkullisia palleroita olet tehnyt! Ihana kuulla, että sinä olet yhtä ihastunut pakastekuivattuihin marjoihin kuin minäkin:) Kiitos myös linkkauksista sivuillemme...taidanpa muistaa sinua mahdollisessa ensi tilauksessa ylimääräisillä pakastekuivatuilla marjoilla;)

Paula kirjoitti...

Kaisu, ihan varmasti tulen jatkossakin tilaamaan, olen erittäin tyytyväinen asiakas. Ja ihan oikeasti HALUAN maksaa laadusta, joten älähän hättäile niitten ilmaismarjojen kanssa :)