Tahini on yksi suosikkiaineksistani, mikä ehkä jo edellisessä julkaisussani tulikin selväksi. Se taipuu aivan ihanaisesti myös smoothieen antaen siihen oman pikantin lisänsä. Tästä on tullu meidän perheen hitti! Mikä parasta, kelpaa hutinalla -molemmille- perillisilleni ja se on harvinaista se!
Normaalisti smoothieni ovat ISOJA, mutta tämä resepti tekee poikkeuksen. Annoskoko on maltillinen, tuollainen pikku herkku välipalaksi tai vaikka jälkkäriksi.
TahiniKaakao -pirtelö 1 annos
1 kypsä banaani pilkottuna ja pakastettuna
1 rkl tahinia
2 tl kaakaojauhetta (tummaa tai raakaa)
pikku ripaus suolaa
isompi ripaus vaniljajauhetta
1 dl soija- tai kaurajuomaa
Itse teen yleensä tämän smoothien nelinkertaisena, ja silloin banaaneita täytyy pakastaa vähintäänkin pari tuntia, jotta ovat sopivasti kohmeisia. Ei haittaa vaikka ne olisivat umpijäässäkin (mikä onkin kätevä tapa säilöä banaaneja jos ne meinaavat ylikypsyä ja jäädä syömättä), mutta silloin saattaa olla aiheellista sulatella niitä hetkinen. Riippuu koneesta. Pakastetut banaanit tekevät juomasta kylmää ja ihanan kuohkean pirtelömäistä.
Kaikki ainekset vain humpsautetaan tehosekoittimen kannuun ja surruutellaan pirtelöksi. Nautitaan välittömästi!
Yleensä piilotan juomaan vielä lorauksen pellava- tai hamppuöljyä salamyhkäiseksi omegalisäksi.
Vilkaisehan kunnolla tuota banaania, joka esiintyy yllä olevassa kuvassa etualalla. Kypsä banaani on parhaimmillaan kunnolla ruskeapilkullinen. Keltaisesta banaanista, saati vihreästä, ei herkkua saa!
Kypsien banaanien jatkumosta saa muuten kehitettyä oikein taiteenlajin. Itselläni on aina rivistö kypsyysjärjestyksessä olevia banaaniterttuja, jotta täydellisen kypsiä olisi aina saatavilla. Pieni ahdistus hiipii mieleen jos tuo rivistö meinaa huveta :D
Tervetuloa lukijaksi Karoliina!
sunnuntai 28. helmikuuta 2016
keskiviikko 20. tammikuuta 2016
Kaakao-tahinipalloset
Tahini on hiippaillut hissuksiin keittiööni ja yhä useampaan ruokalajiin. Tuo seesaminsiemenistä tehty töhnä on alkuun ehkä hieman vaikeasti lähestyttävä tuote, mutta ennenpitkää mahdottoman koukuttava. Enää en voi edes kuvitella kaurapuuroa tai mustikkasmoothieta ilman sitä. Ja nyt sitä on myös palleroisissa!
Tahini on muuten kalsiumpitoisuudeltaan juuston luokkaa, ei mikään turhake siis!
Kaakao-tahinipalloset n. 18 kpl
14 kuivattua taatelia
3 rkl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
100 g tahinia (vaaleaa herkkutahinia!)
Paloittelin taatelit purkkiin ja hölskyttelin veden (3 rkl) kanssa sekaisin. Annoin taateleiden pehmentyä yön yli jääkaapissa. Hurruuttelin kaurahiutaleet hienoksi teholeikkurilla ja sekoitin loput kuivat aineet joukkoon. Lisäsin taatelit ja jatkoin hienontamista. Lopuksi vielä tahini ja surrur tasaiseksi massaksi. Pyörittelin pallosiksi ja annoin tekeytyä jääkaapissa useita tunteja.
Pallerot voi halutessaan kieritellä kaakaojauheessa. Ne vain paranevat jääkaapissa odotellessaan, joten jos vain suinkin itse malttaa odotella, kannattaa antaa niille aikaa. Maut tasoittuvat ja kaurahiutaleiden hituset pehmenevät.
Nämä maistuivat mainiosti myös Vekaralle ja (ah, aina niin ennakkoluuloiselle) Tontulle. Ehkä siis myös aloittelevalle tahininkäyttelijälle. Tosin nämä perilliseni ovat ehtineet jo hieman totutella tahiniin ja vaativat sitä myöskin omaan smoohieensa.
En malta olla vinkkamaatta, että jos nyt suunnittelet ensimmäisen tahinipurkkisi hankkimista, niin kannattaa valita vaaleaa ja sileää, jota näihin palleroihinkin pitää käyttää, eikä niitä karkeita tummia. Muuten saatat säikähtää!
Ja kokeile ihmeessä tahinilla maustettua paahdettua parsakaalia, ai että se on herkkua!
Kiitokset vielä Jaelille ja Appelsiineja ja hunajaa -blogille tahini-inspiratiosta!
Tahini on muuten kalsiumpitoisuudeltaan juuston luokkaa, ei mikään turhake siis!
Kaakao-tahinipalloset n. 18 kpl
14 kuivattua taatelia
3 rkl vettä
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
100 g tahinia (vaaleaa herkkutahinia!)
Paloittelin taatelit purkkiin ja hölskyttelin veden (3 rkl) kanssa sekaisin. Annoin taateleiden pehmentyä yön yli jääkaapissa. Hurruuttelin kaurahiutaleet hienoksi teholeikkurilla ja sekoitin loput kuivat aineet joukkoon. Lisäsin taatelit ja jatkoin hienontamista. Lopuksi vielä tahini ja surrur tasaiseksi massaksi. Pyörittelin pallosiksi ja annoin tekeytyä jääkaapissa useita tunteja.
Pallerot voi halutessaan kieritellä kaakaojauheessa. Ne vain paranevat jääkaapissa odotellessaan, joten jos vain suinkin itse malttaa odotella, kannattaa antaa niille aikaa. Maut tasoittuvat ja kaurahiutaleiden hituset pehmenevät.
Nämä maistuivat mainiosti myös Vekaralle ja (ah, aina niin ennakkoluuloiselle) Tontulle. Ehkä siis myös aloittelevalle tahininkäyttelijälle. Tosin nämä perilliseni ovat ehtineet jo hieman totutella tahiniin ja vaativat sitä myöskin omaan smoohieensa.
En malta olla vinkkamaatta, että jos nyt suunnittelet ensimmäisen tahinipurkkisi hankkimista, niin kannattaa valita vaaleaa ja sileää, jota näihin palleroihinkin pitää käyttää, eikä niitä karkeita tummia. Muuten saatat säikähtää!
Ja kokeile ihmeessä tahinilla maustettua paahdettua parsakaalia, ai että se on herkkua!
Kiitokset vielä Jaelille ja Appelsiineja ja hunajaa -blogille tahini-inspiratiosta!
maanantai 18. tammikuuta 2016
Matcha-sitruunapalloset
Terveystammikuulta terveisiä! Yltiösokerisen joulukuun jälkeen minulla on tapana aloittaa uusi vuosi terveellisemmin, niimpä oma tammikuun haasteeni on vältellä sokeria, valkojauhoja ja kaikkea muutakin terveydelle epämääräistä. En kuitenkaan halua kituuttaa kurjuudessa saati luopua päivittäisestä herkkuhetkestäni, joten vanhoja hyväksi havaittuja terveellisempiä reseptejä, kuten puolukkaraakakakkua, maapähkinävoipallosia ja suklaakakkua on tullut taas tehtyä.
Palleroitten pyörittämisvimma on nyt huipussaan ja tällä kertaa yhdistin sitruunan makuun matchateejauheen, joka paljastuu viattoman näköisten pallosten sisältä vihreänä yllätyksenä haukatessa.
Matcha-sitruunapalloset n. 18 kpl
12 kuivattua taatelia
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 tl matchajauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
suolaripaus
+ kookosjauhetta kierittelyyn
Aloitin pilkkomalla kuivat taatelit jo illalla ja laitoin kannelliseen purkkiin sitruunamehun kanssa. Ravistelin kunnolla, jotta mehu pääsee kosketuksiin ihan joka taatelinpalan kanssa ja ne likoavat pehmeiksi. Seuraavana päivänä murskasin cashewpähkinät teholeikkurilla hienoksi. Heitin matchan ja mausteet sekaan ja pyöräytin sekaisin. Lopulta vielä taatelit mukaan ja annoin koneen käydä kunnes tuloksena oli muotoiltava massa. Pyörittelin massasta pallosia ja kierittelin ne kookosjauheessa.
Pallosten kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa useampia tunteja, jolloin ne kiinteytyvät ja maut tasoittuvat.
Palleroitten pyörittämisvimma on nyt huipussaan ja tällä kertaa yhdistin sitruunan makuun matchateejauheen, joka paljastuu viattoman näköisten pallosten sisältä vihreänä yllätyksenä haukatessa.
Matcha-sitruunapalloset n. 18 kpl
12 kuivattua taatelia
2 1/2 rkl sitruunamehua
2 dl cashewpähkinöitä
1 1/2 tl matchajauhetta
0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl luomusitruunan raastettua kuorta
suolaripaus
+ kookosjauhetta kierittelyyn
Aloitin pilkkomalla kuivat taatelit jo illalla ja laitoin kannelliseen purkkiin sitruunamehun kanssa. Ravistelin kunnolla, jotta mehu pääsee kosketuksiin ihan joka taatelinpalan kanssa ja ne likoavat pehmeiksi. Seuraavana päivänä murskasin cashewpähkinät teholeikkurilla hienoksi. Heitin matchan ja mausteet sekaan ja pyöräytin sekaisin. Lopulta vielä taatelit mukaan ja annoin koneen käydä kunnes tuloksena oli muotoiltava massa. Pyörittelin massasta pallosia ja kierittelin ne kookosjauheessa.
Pallosten kannattaa antaa tekeytyä jääkaapissa useampia tunteja, jolloin ne kiinteytyvät ja maut tasoittuvat.
sunnuntai 3. tammikuuta 2016
Tuulispään leivontakirja/ Hasselpähkinämokkapalat
Satu Saunion uusi ihanuus eli Tuulispään leivontakirja pääsi viimeinkin koekäyttöön, kun uuden vuoden juhliin piti viedä jotain herkkua. Olen kirjan jo moneen kertaan ehtinyt lukea ja aina sieltä hasselpähkinämokkapalat pomppasivat tyrkylle. Tykkään siitä, että vanhoihin klassikoihin tehdään muunnelmia! Siispä ohjeen kimppuun!
Tässä siis kirjasta testaamani hassalpähkinämokkapalat! Tai siis kakku! Olin jo aika kuuliaisena leipomishommissa, mutta kuriton leipuri minussa ei sitten mahtanutkaan itselleen mitään. Ihan pikkuisen tuli siis tuli ohjetta muokattua.
Hasselpähkinämokkapalakakku
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
70 g hasselpähkinäjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl soijajuomaa
1/2 dl öljyä
Sekoittelin ensin kuivat aineet sekaisin ja sen jälkeen niihin nopsasti kosteat ainekset. Liikaa sekoittamista pitää välttää, jotta taikina ei sitkostu. Voitelin leivitin piirakkavuoan ja kaadoin taikinan siihen. Tasoittelin lusikalla. Paistoin 175 asteessa 35 minuuttia. Paistamisen aikana aloin valmistella kuorrutetta.
Kuorrute
1/2 dl kiehautettua vettä
1 tl pikakahvijauhetta
60 g hasselpähkinävoita (oma lisäys)
hyppysellinen suolaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria (alkuperäisessä ohjeessa 5 dl)
(koristeeksi hasselpähkinöitä)
Kiehautin veden vedenkeittimessä ja sekoitin siihen kahvimurut. Sekoitin kuumaan nesteeseen myös purkinpohjat hasselpähkinävoita, vaikka sitä ei ohjeessa ollutkaan. Lisäsin loput ainekset ja sekoitin tasaiseksi. Kaadoin kuorrutteen vuoastaan kumotun kuuman pohjan päälle ja levittelin lusikalla. Koristelin vielä pähkinöillä.
Tässä vaiheessa täytyy tunnustaa, että unohdin ohjeenmukaisen suolahyppysen kuorrutteesta. Huomasin erheen maistettuani kuorrutelusikkaa. Ripottelin siis vähäsen suolaa kakkusen päälle, minkä huomaatkin kun katsot kuvaa tarkasti.
Moninaisten reseptien lisäksi kirjassa on tietoa vegaanisen leivonnan perusteista ja raaka-aineksista. Tämä kirja on hieno esimerkki siitä, että vegaanin elämä ei ole kurjaa luopumista ja askeesia vaan se voi olla myös aikamoista överiherkuttelua. Hyvällä omatunnolla!
Kirjassa ihastuttavat herkkujen lisäksi Juha Harjun hauskat piirroskuvat ja Tuulispään asukkaiden esittelyt. Osa kirjan tuotostakin menee Eläinsuojelukeskus Tuulispään tukemiseen. Ainoa harmistuksen asia minulla tässä on se, etten ehtinyt tästä ennen joulua kertomaan, koska hyvä lahjavinkki se olisi ollut. Mutta voihan sitä uuden vuoden kunniaksikin itselleen lahjan hankkia :)
ps. Vielä ehtii mukaan Vegaanihaasteeseen! Ihan aina ehtii!
Tässä siis kirjasta testaamani hassalpähkinämokkapalat! Tai siis kakku! Olin jo aika kuuliaisena leipomishommissa, mutta kuriton leipuri minussa ei sitten mahtanutkaan itselleen mitään. Ihan pikkuisen tuli siis tuli ohjetta muokattua.
Hasselpähkinämokkapalakakku
Pohja
4 dl vehnäjauhoja
70 g hasselpähkinäjauhetta
2 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 dl soijajuomaa
1/2 dl öljyä
Sekoittelin ensin kuivat aineet sekaisin ja sen jälkeen niihin nopsasti kosteat ainekset. Liikaa sekoittamista pitää välttää, jotta taikina ei sitkostu. Voitelin leivitin piirakkavuoan ja kaadoin taikinan siihen. Tasoittelin lusikalla. Paistoin 175 asteessa 35 minuuttia. Paistamisen aikana aloin valmistella kuorrutetta.
Kuorrute
1/2 dl kiehautettua vettä
1 tl pikakahvijauhetta
60 g hasselpähkinävoita (oma lisäys)
hyppysellinen suolaa
2 tl vaniljasokeria
4 dl tomusokeria (alkuperäisessä ohjeessa 5 dl)
(koristeeksi hasselpähkinöitä)
Kiehautin veden vedenkeittimessä ja sekoitin siihen kahvimurut. Sekoitin kuumaan nesteeseen myös purkinpohjat hasselpähkinävoita, vaikka sitä ei ohjeessa ollutkaan. Lisäsin loput ainekset ja sekoitin tasaiseksi. Kaadoin kuorrutteen vuoastaan kumotun kuuman pohjan päälle ja levittelin lusikalla. Koristelin vielä pähkinöillä.
Tässä vaiheessa täytyy tunnustaa, että unohdin ohjeenmukaisen suolahyppysen kuorrutteesta. Huomasin erheen maistettuani kuorrutelusikkaa. Ripottelin siis vähäsen suolaa kakkusen päälle, minkä huomaatkin kun katsot kuvaa tarkasti.
![]() |
kuva kustantajalta |
Moninaisten reseptien lisäksi kirjassa on tietoa vegaanisen leivonnan perusteista ja raaka-aineksista. Tämä kirja on hieno esimerkki siitä, että vegaanin elämä ei ole kurjaa luopumista ja askeesia vaan se voi olla myös aikamoista överiherkuttelua. Hyvällä omatunnolla!
Kirjassa ihastuttavat herkkujen lisäksi Juha Harjun hauskat piirroskuvat ja Tuulispään asukkaiden esittelyt. Osa kirjan tuotostakin menee Eläinsuojelukeskus Tuulispään tukemiseen. Ainoa harmistuksen asia minulla tässä on se, etten ehtinyt tästä ennen joulua kertomaan, koska hyvä lahjavinkki se olisi ollut. Mutta voihan sitä uuden vuoden kunniaksikin itselleen lahjan hankkia :)
ps. Vielä ehtii mukaan Vegaanihaasteeseen! Ihan aina ehtii!
keskiviikko 30. joulukuuta 2015
Vegaanijoulun makeat herkut 2015
Tänä jouluna olin tavallista laiskempi, mutta ei meillä silti nälissään oltu. Tässäpä siis kuvin esitettynä esimerkki siitä millaisia vegaanin jouluherkut voivat olla.
Muistutan vielä Tammikuun vegaanihaasteesta. Tulkaa mukaan, jookos! Aivan loistava uuden vuoden lupaushan se olisi! Kohti uutta, entistä ehompaa ja ekompaa vuotta!
![]() |
Pullan leipojana en ole erityisen kunnostautunut, mutta jouluna sitä on saatava. Olen aika ihastunut tähän pitkomalliin. Täytteenä margariinia, sokeria ja kaakaojauhetta. |
![]() |
Joulun aleksanterinleivokset ovat kuusen muotoisia. Ohje täältä ja idea eräästä blogista jota en enää löytänytkään. Sokerikuorrutus on tehty sitruunamehuun ja värjätty matcha-jauheella vihreäksi. |
![]() |
Suklaakakku oli tänä jouluna raaka ja laiskurimaisen askeettinen ulkomuodoltaan. |
![]() | ||
Napsauta tästä niin pääset tapahtumasivulle. Tästä menet nettisivulle. |
torstai 24. joulukuuta 2015
Vegaanijoulun ateria 2015
Ihanaa joulua lukijat!
Aivan hirmuisen nopeasti kun kirjoittelen niin ehdin vielä jouluun mukaan bloginkin kautta! Meillä on vietetty joulua aika rennoin ottein. Olen lähinnä laiskotellut, seurustellut ja lauleskellut. Sekä lahja- että ruokapuolella on pysytty aika kohtuullisina. Molempia on silti saatu ihan riittävästi.
Kerrankin olin kamera valmiina, joten pääsen esittelemään tämän päivän syömiset (makeista herkuista saatan vielä palailla raportoimaan jos onni on jatkossakin kameran takana):
Joulun lisäksi toivotan myös aivan mahtavaa uutta vuotta! Mitäpä jos aloittaisit vuoden ekosti ja eettisesti? Vaikkapa VEGAANIHAASTEen myötä. Jos tarkasti katsot, niin huomaat että sivuilta löytyy eräs Paulakin. Olen nimittäin alkanut haasteen tuutoriksi, monen muun innokkaan vegaanituutorin joukkoon. Tervetuloa mukaan!
Aivan hirmuisen nopeasti kun kirjoittelen niin ehdin vielä jouluun mukaan bloginkin kautta! Meillä on vietetty joulua aika rennoin ottein. Olen lähinnä laiskotellut, seurustellut ja lauleskellut. Sekä lahja- että ruokapuolella on pysytty aika kohtuullisina. Molempia on silti saatu ihan riittävästi.
Kerrankin olin kamera valmiina, joten pääsen esittelemään tämän päivän syömiset (makeista herkuista saatan vielä palailla raportoimaan jos onni on jatkossakin kameran takana):
![]() |
Salaatti paahdetuista punajuurista, appelsiinista, verigreipistä, avokadosta ja granaattiomenan siemenistä (jonkun ruokalehden reseptin innoittamana) |
![]() |
Valkosipulissa paistetut herkkusienet |
![]() |
Paneroidut savutofuleikkeet, kvinoaporkkana-laatikko Chocochili-blogin ohjeella, siskoni naurislaatikkoa, perunat ja valkokastike |
![]() |
Iltapalalla vielä savutofutahnaa ja cavi-artia erilaisilla leipäsillä, oliiveja sekä muita pikkusuolaisia viinin kera. |
Joulun lisäksi toivotan myös aivan mahtavaa uutta vuotta! Mitäpä jos aloittaisit vuoden ekosti ja eettisesti? Vaikkapa VEGAANIHAASTEen myötä. Jos tarkasti katsot, niin huomaat että sivuilta löytyy eräs Paulakin. Olen nimittäin alkanut haasteen tuutoriksi, monen muun innokkaan vegaanituutorin joukkoon. Tervetuloa mukaan!
maanantai 7. joulukuuta 2015
Pipariset raakapallerot
Heippa pitkästä aikaa! Sitten viime näkemän olen askarrellut niin mielenkiintoisten uusien juttujen parissa, ettei armaalle blogiselleni ole jäänyt aikaa taikka energiaa. Mutta täällä sitä taas ollaan! Ja joulukin meinaa tehdä yllätyshyökkäyksen! Joulustressiin ei silti tokikaan sorruta, vaan laitetaan joululevyt soimaan ja hoilotetaan tunnelmoidaan mukana.
Ajankohtaisia makuja pyörittelin näihin raakapalleroihin, jotka meidän syömäriporukassamme maistuivat niin isoille kuin pienillekin. Maustoin palloset erilaisilla irtomausteilla, mutta tietysti ne voi korvata valmiilla piparkakkumausteellakin jos sellaista kaapeista löytyy (tällä laiskalla piparinleipojalla ei satu löytymään).
Piparipallerot n. 20 kpl
1 1/2 dl luomurusinoita (löyhästi mitattuna)
2 rkl vettä
1 dl manteleita
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
hyppysellinen (ruusu)suolaa
1 1/2 tl (ceylon)kanelia
1/3 tl kardemummaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1/5 tl inkiväärijauhetta
Mittasin rusinat ja veden kannelliseen lasipurkkiin, ravistelin ja jätin jääkaappiin muhevoitumaan. Ajoin mantelit ja cashewpähkinät teholeikkurillani (monitoimikone käy) rouheeksi. Lisäsin mausteet ja pyöräytin pikaisesti sekaisin. Lopuksi kaadoin liotetut rusinat joukoon ja annoin koneen käydä kunnes massasta muodostui muovailtava taikina.
Pyörittelin taikinasta palleroita, tasakokoisuuteen pyrkien. Pyörittelyä helpottaa jos antaa massan hetken aikaa vetäytyä ja kun kostuttaa tai öljyää kätensä ensin kevyesti. Palloset kannattaa asetella niin, etteivät ne ole limittäin ja lomittain vaan ilmavasti. Kun niiden antaa jääkaapissa tekeytyä vähintäänkin tunteja, silloin pinta kuivahtaa eivätkä ne enää ole niin toisiinsa takertuvaisia. Maku vain paranee jos malttaa odotella seuraavaan päivään. Palloset voi myös pinnoittaa esim. mantelijauheella, jolloin tahmaisuuden välttää hetikin.
ps. Tämän taukoiluni aikana olen sentään täällä piipahtanut ulkoasua muokkaamassa. Valmista ei tullut, mutta keskeneräisyyden sietäminenhän on hyve :D
Kovasti tervetuloa mukaan Ditte, Mona-Riikka, Saana, Verna ja tangmonakha!
Ajankohtaisia makuja pyörittelin näihin raakapalleroihin, jotka meidän syömäriporukassamme maistuivat niin isoille kuin pienillekin. Maustoin palloset erilaisilla irtomausteilla, mutta tietysti ne voi korvata valmiilla piparkakkumausteellakin jos sellaista kaapeista löytyy (tällä laiskalla piparinleipojalla ei satu löytymään).
Piparipallerot n. 20 kpl
1 1/2 dl luomurusinoita (löyhästi mitattuna)
2 rkl vettä
1 dl manteleita
1 1/2 dl cashewpähkinöitä
hyppysellinen (ruusu)suolaa
1 1/2 tl (ceylon)kanelia
1/3 tl kardemummaa
1/4 tl vaniljajauhetta
1/5 tl inkiväärijauhetta
Mittasin rusinat ja veden kannelliseen lasipurkkiin, ravistelin ja jätin jääkaappiin muhevoitumaan. Ajoin mantelit ja cashewpähkinät teholeikkurillani (monitoimikone käy) rouheeksi. Lisäsin mausteet ja pyöräytin pikaisesti sekaisin. Lopuksi kaadoin liotetut rusinat joukoon ja annoin koneen käydä kunnes massasta muodostui muovailtava taikina.
Pyörittelin taikinasta palleroita, tasakokoisuuteen pyrkien. Pyörittelyä helpottaa jos antaa massan hetken aikaa vetäytyä ja kun kostuttaa tai öljyää kätensä ensin kevyesti. Palloset kannattaa asetella niin, etteivät ne ole limittäin ja lomittain vaan ilmavasti. Kun niiden antaa jääkaapissa tekeytyä vähintäänkin tunteja, silloin pinta kuivahtaa eivätkä ne enää ole niin toisiinsa takertuvaisia. Maku vain paranee jos malttaa odotella seuraavaan päivään. Palloset voi myös pinnoittaa esim. mantelijauheella, jolloin tahmaisuuden välttää hetikin.
ps. Tämän taukoiluni aikana olen sentään täällä piipahtanut ulkoasua muokkaamassa. Valmista ei tullut, mutta keskeneräisyyden sietäminenhän on hyve :D
Kovasti tervetuloa mukaan Ditte, Mona-Riikka, Saana, Verna ja tangmonakha!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)