tiistai 13. elokuuta 2013

Monipuolinen soijajukurttikastike ja puutarhan antimia

Mies on joskus uskaltautunut mainitsemaan, että kun meillä ei ole ikinä kastiketta ruuan kanssa. No, ei ole ollutkaan. Minä kun en ole oikein kastikeihmisiä. Ja varsinkin niitä kylmiä (ja kamalia) kermaviilikastikkeita (joita joku joskus on onnistunut annokseeni sujauttamaan) olen pitänyt aivan turhana ilmiönä. Hyh!
On siis kohtalon ivaa, että vähän vastaavasta vegeversiosta on tullut meillä hitti. Mutta kun tämä vaan on parempaa, raikasta ja niin monikäyttöistä...ja helppoa ja kätevää! Eikä ollenkaan hyh!


Yrttinen soijajukurttikastike

1 dl yrttisilppua (tilliä, persiljaa tai ruohosipulia erikseen tai kaikkia yhdessä kuten tässä)
2 dl maustamatonta soijajukurttia
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1 rkl sitruunamehua
3 rkl oliiviöljyä
1/2 tl (ruusu)suolaa 
1/4 tl mustapippurirouhetta

Sekoitin kaikki ainekset yhteen ja annoin vähäsen aikaa maustua.


Kastike vaikuttaa tosiaan erittäin monipuoliselta. Se sopii mainiosti mm. kasvispihvien, keitettyjen perunoiden (kuvassa lajike Blue Congo, siksi vähän erikoisempi väri), salaatin ja höyrytetyn parsakaalin kaveriksi.

Lautasella näkyy puolittainen kesäomavaraisuutemme: omia kasvatteja ovat perunat, tomaatit ja kastikkeen yrtit.


Aterian kanssa saman päivän puutarhan saalis näkyy tuossa alakuvassa. Tomaatit päätyivät ruuan lisukkeeksi, herneet ja karviaiset popsittiin iltapalalla ja kesäkurpitsa päätyi pakkaseen. Jossakin lehdessä törmäsin tietoon, että kesäkurpitsaa voi pakastaa ihan vain paloiksi pilkottuna. Ja niin saimme pienen hengähdystauon kesäkurpitsaruuista :)


Tällainen kummajainenkin löytyi:


Menestyksekkäästä ruukkutomaattien kasvatuksesta intoutuneena ostin pikkiriikkisen kasvihuoneen puutarhamyymälän poistomyynnistä! Nyt kun vain saisi sille maapläntin tasattua ja koottua huoneen. Näyttääpi olevan ihan atomeina ja kokoamisohjeet kirjan mittaiset. Kätevää kokoajaa siis kaivattaisiin!



2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Hassu tomaatti;D Harmi kun meillä on esim,paljon soijatuotteita mutta soijajugurttia ei löydy tai löytyy jotain täkäläistä,mutta maustettua sellaista.
Oih,tuo pieni kasvihuone kuulostaa upealta!

Paula kirjoitti...

Kaikki hassut ja pikkuriikkiset tomaatit on meillä varattu Vekaralle :)
Tuo soijajukurtin puute siellä on kyllä kumma juttu. Itse käytän sitä vähän joka paikassa ja sitä täytyy aina varalla olla jääkaapissa.
Kasvihuoneesta olen aika innoissani, ja samalla kauhuissani sen kokoamisesta!