torstai 30. toukokuuta 2013

Kylmä kahvi kaunistaa

Sanonta on osoittautunut täysin todeksi näinä hirmuisina hellepäivinä. Kylmä kahvi todellakin elvyttää ja virkistää nuutuneen neidon! Kannattaa tehdä kerralla kannullinen.


Jääkahvi  5 pitkää lasillista

3 dl kuumaa vettä
10 tl pikakahvimurua  (tai oikein vahvaa kahvia, jos sattuu omistamaan kahvinkeittimen)
1/2-1 tl kardemummaa (tai kanelia)
1/2 tl vaniljajauhetta
1 l soijajuomaa (käytin Alpron kylmäkaapissa myytävää)
+ runsaasti jäitä lasiin

Sekoitin kiehautetun veden, pikakahvin ja mausteet. Annoin jäähtyä. Lisäsin soijajuoman. Tätä voi vaikka vähäsen säilytellä jääkaapissa ja sitten lasiin vasta lisätä ne jääpalat.

Kippis!

Jätski tai kermavaahto kahvin päällä ilahduttaa myös. Kaakaojuomajauhe ja suklaakastikekin sopivat joukkoon.

3 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kylmät juomat ovatkin parhaita helteellä.Itse tykkään tehdä kylmäkäsiteltyä kahvia (julkaisin ohjeen 2 vuotta sitten ) jossa kylmä kahvi tippuu hitaasti filterin läpi.
Täällä kylmät kahvit ovat todella suosittuja ja niistä on paljon versioita.Onneksi saa myös soijamaidolla ja siellä sun täällä myös mantelimaidolla:)

Unknown kirjoitti...

Kreikkalaistyylinen frappe on oma suosikkini. Eipä siellä kuumuudessa tulisi kesällä mieleenkään juoda muuta kahvia.

Paula kirjoitti...

Jael, muistankin tuon kahvisi, se kuulosti mielenkiintoiselta. Ymmärrän ERITTÄIN hyvin (varsinkin nyt näissä helteissä kärvistellessäni) että kylmät kahvit ovat siellä suosiossa! Ihanaa, että myös kasvimaitovaihtoehtoja löytyy.

Outi, Oulun seutu on nyt Euroopan kuumin paikka, eikä tosiaankaan houkuttele kuuma kahvi! Myös jääteetä täytyy olla kokoajan jääkaapissa.