torstai 5. huhtikuuta 2012

Punajuurta kakussa ja näkkärillä

Jo melkein perinteiseen äitien ja ipanoiden tapaamiseen tein tarjolle pinkkiä suklaakakkua.


Punajuurisuklaakakku  10-12 palaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
3/4 tl kardemummaa
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata rouhittuna
2 dl punajuurisosetta
2 dl maustamatonta soijajukurttia
120 g sulatettua margariinia

+ kuorrutteeseen
 soijakermavaahtoa, vaniljasokeria, punajuurisosetta, suklaarouhetta

Aloitin keittämällä ja soseuttamalla n. 7 kuorittua punajuurta. Tästä osan käytin kakkuun ja loput punajuurilevitteeseen jäljempänä.
Ensin sekoitin kakun kuivat ainekset ja lisäsin kosteat. Sekoitin tasaiseksi taikinaksi. Paistoin 19 cm:n irtopohjavuoassa 175 asteessa n. 50 minuuttia.
Kuorrutin kakun Alpro Soyan Airy & Creamy:llä, jonka maustoin vaniljasokerilla ja värjäsin parilla teelusikallisella punajuurisosetta. Koristelin vielä suklaarouheella.

Kakusta tuli kostea ja täyteläisen suklainen. Punajuuri ei maistu, mutta oletan sen korostavan suklaisuutta.

Loput punajuurisoseet kätin saman tyyppiseen levitteeseen, kuin uuden vuoden juhlistuksessamme täällä. Valkosipulin kynsiä hurahti vain vähäsen reilummin mukaan ;)
Näkkärilastut tein, kuten nämä näkkärit, mutta käytin hitusen vähemmän vettä, huiskauksen enemmän jauhoja ja pari ruokalusikallista oliiviöljyä lisäksi. Uunin säädin 225 ja 250 asteen välille ja paistoin n. 6 minuuttia. Tuli rapeita lastuja.


4 kommenttia:

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Oi miten makoisan näköinen kakku!

Paula kirjoitti...

Kiitos. Oli aika makoisan makuinenkin :)

Anonyymi kirjoitti...

Nyt täytyy kyllä laittaa blogisi tiukasti talteen, ihan huippuhyviä ideoita!! lakua Suklaata ja vaikka mitä punajuurihässäkkää! En oo ajatellu pienessä mielessäkään, että vois jotain tuollasta tehdä ite?!? Kokeiluun menee näkkäriä myöte! :D Ihan huippua!! Kiitos! T:Noora

Paula kirjoitti...

Oi kiitos Noora! Toivottavasti makunystyrämme ovat sen verran samanlaisia, että kokeilut maistuvat. Tästä punajuurikakusta ei varmaankaan voi olla tykkäämättä, ainakaan jos tykkää suklaisista mehevistä kakuista. Ja kukapa ei tykkäisi ;)