lauantai 31. joulukuuta 2011

Loistavaa Uutta Vuotta

Uutta vuotta juhlimme tutun perheen kanssa jo päiväsaikaan. Päätin tehdä tarjolle pieniä käsin syötäviä juttuja, joita on helppo maistella Alias-pelin tiimellyksessä, kuohulasi toisessa kädessä. Tuo kuohuva oli tosin vain mehun ja vissyveden seosta ;) Samalla testasin muutamaa minulle uutta tuotetta.

Cavi-Artia Maalahden limpulla
Cavi-Art leipäset  20 kpl

10 siivua Maalahden limppua (oikeasti etsin kaupasta saaristolaisleipää, mutta löysinkin tämän)
1 pkt Cavi-Art -merilevävalmistetta (keltainen)
1/2 pkt Tofutti Sour Supremeä (sour creamin tapainen soijavalmiste)
1 pieni punasipuli
tuoretta tilliä
Pilkoin sipulin ja hieman tilliä pieneksi. Sekoitin ne Cavi-Artin ja Sour Supremen kanssa. Osan sipulista tosin säästin pinnalle ripoteltavaksi. Puolitin leivän siivut ja levitin täytteen niille. Koristelin tillin lehdillä ja punasipulipilkkeellä.

ruissipsit punajuuritäytteellä ja sienisalaatilla
Tein molempia 20 kpl eli ruissipsejä meni 40 kpl. Pussiin jäikin vielä jokunen.

Punajuuritäyte
1/2 pkt Tofutin yrttistä soija"tuorejuustoa"
muutama pieni säilötty punajuuri
1 valkosipulin kynsi
rouhittua mustapippuria
(saatoin laittaa vähäsen hiivahiutaleitakin)
Surrur sauvasekoittimella ja täyte sipseille!

Sienisalaatti
1/2 l suolasieniä (kangasrouskuja)
1/2 pkt Tofutti Sour Supremeä
1 pieni sipuli
1/2 isosta hapokkaasta omenasta
valkopippuria
Illalla jo aloin liottelemaan ja huuhtomaan sieniä, jotta liika suola liukenisi pois. Vaihdoin veden useaan kertaan ennen nukkumaan menoa ja aamulla vielä pari kertaa. Sitten valutin sienet ja sippusin. Pilkoin myös sipulin ja omenan. Sekaan vielä sour supreme ja ripaus valkopippuria.

avokadokurkut  
Avokadokurkut  n. 20 kpl
1 kurkku
2 avokadoa
1,5 tl sitruunamehua
suolaa
spirulinajauhetta
rouhittua mustapippuria
ruohosipulia koristeeksi
Valitsin kaupasta aika laihan kurkun, jotta kiekoista ei tule kovin isoja. Kuorimaveitsellä kuorin suikaleita pois kuoresta, niin sain kurkkukiekoista hieman koristeellisempia. Leikkasin kurkun noin sentin paksuisiksi kiekoiksi. Avokadon surautin sitruunamehun ja mausteiden kanssa sileäksi. Spirulinaakin laitoin mukaan pikkuisen syventämään avokadon vihreää väriä. Vielä pursotus ja koristus ruohosipulin pätkillä.
Avokadotäyte kannattaa tehdä vasta lähellä tarjoilua, ettei ala tummumaan.

Tässä nämä minulle uudet tuotteet, joita siis nyt testasin. Mukavia tuttavuuksia kaikki. Soijatuotteet eivät yleensä ole kovin mahtavia makuelämyksiä, eikä tämä supreme siitä poikkeusta tehnyt. Kuitenkin näissä toimi ihan hyvin yhdistettynä voimakkaampiin makuihin. Kaikkia voisin ostaa toistekin.

Täytteitä tuli jälleen tehtyä runsaanpuoleisesti, sillä kaikkia jäi ylikin. No, onhan päivä huomennakin ja herkutellaan ensi vuonnakin!

Tässä vielä kurkkaisu tarjoilun makeaan puoleen. Jätän ohjeen kirjoittamisen kuitenkin toiseen kertaan, sillä Pieni tarvitsee iltapalansa.Ei kommentteja: