maanantai 5. syyskuuta 2011

Maapähkinävoi-suklaamuffarit

Otsikkoon meinasi tulla melkoinen sanahirviö, joten laitoinpa sitten helpotukseksi viivan johonkin väliin ;)


Maapähkinävoi-suklaamuffarit    24 miniä ja 5 tavallisen kokoista

Taikina
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl maustamatonta soijajugurttia
1 dl vettä
125 g sulatettua sin. keiju-margariinia

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kosteat ainekset. Sekoita vikkelästi tasaiseksi seokseksi. Jaa taikina muffaripellissä oleviin vuokiin. Paista 180 asteessa minimuffareita n. 15 min ja isompia toki pitempään. Anna jäähtyä.

Kuorrute
1 tlk Gogreen Vispiä
100 g tummaa suklaata
1,5 dl sileää maapähkinävoita
1,25 dl tomusokeria
Sulata suklaa varovasti mikrossa. Sekoita maapähkinävoi kuumaan suklaaseen, niin sekin notkistuu. Vatkaa sähkövatkaimella Vispiä ja lisää siihen muut ainekset. Visputa sekaisin ja kuohkeaksi. Pursottele jäähtyneiden muffareiden päälle ja koristele mieleiseksesi.

Nämä 24 minimuffaria vein töihin ja neljä isompaa päätyi metsäretken evääksi. Yksi onneton muffari taas tipahti lattialle.. no, myönnetään, söin minä senkin ;)

Retkellä tuollainen iso tötterökuorrutus on melko epäkäytönnöllinen. Siispä retkievään pintaan levitin sulatettua suklaata, johon ollin sekoittanut maapähkinävoita pehmennykseksi ja mausteeksi. Aika Herkku!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka!
Haluaisin kutsua sinut mukaan ensi vuoden parhaille kasvissyöntifestareille Vegfesteille maistattamaan jotain haluamaasi herkkua.
En löytänyt sähköpostiosoitetta blogista, mutta jos yhtään kiinnostuit asiasta niin laita viestiä ja kerron lisää: pekka.vegfest (ät) gmail.com

Pekka

Paula kirjoitti...

Kiitos Pekka kutsusta! Laitoinkin jo sähköpostia tulemaan :)