sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Ihanat omenat


Ihanat kotimaiset omenat ovat tulleet myyntiin ja niitä onkin jo syöty joitakin kiloja. Ihanat omat karviaisetkin kypsyivät ja osa niistä päätyi paistokseen omenoiden kaveriksi.


Omena-karviaispaistos

350 g kirpeähköä omenaa lohkottuna (ja siemenet poistettuna)
2-3 dl karviaisia
2,5 dl kaurahiutaleita
0,75 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1,5 dl sokeria
1 tl kanelia
0,5 tl kardemummaa
100 g sinistä Keiju-margariinia

Aseta lohkotut omenat uunivuokaan ja karviaiset päälle. Sekoita kuivat ainekset ensin keskenään ja sitten sulatetun margariinin kanssa. Kaada seos omenoiden ja karviaisten päälle. Paista 200 asteessa, kunnes omenat ovat pehmenneet. En muistanut laittaa aikaa ylös, mutta olisikohan 20 minuuttia sopiva aika?
Nautitaan lämpimänä vaniljajätskin tai -kastikkeen kera.

Karviaiset sopivat joukkoon erittäin hyvin, olivat  ihanan kirpeitä ylläreitä paistoksessa. Sokerin määrää voi ohjeessa mielestäni hieman pienentää, valmiin vaniljakastikkeen kanssa herkusta tuli nimittäin aika makeaa.

En myöskään muistanut kuvata lopputulosta, mutta mitäpä siitä! Eihän tällaiset pasitokset kovin kuvauksellisia olekaan, makoisia kylläkin.



Ei kommentteja: