tiistai 6. helmikuuta 2018

Maistuva pikacurry

Kun ruokabloggaaja huomaa toistavansa itseään keittiössä, saatetaan olla sellaisen reseptin äärellä, joka kannattaa kirjata ylös. Talven mittaan olen kokkaillut paljon erilaisia curryja, mutta tähän nimenomaiseen olen palannut aina uudelleen. Sen helppous-herkullisuus-suhde on erinomainen. Ja sen tekaisee vaivattomasti arkikiireessäkin perheelle (tai itselle) ruuaksi. Liioittelen vain hieman jos sanon, että kaikki ainekset melkein vain kumotaan pannulle ja sekoitetaan. 😄
Pikaruokaa sanan positiivisessa merkityksessä!





Silläkin uhalla, että tämä vaikuttaa Pirkka-mainokselta (lähikauppani sattuu olemaan Citymarket), alla on luottoainekseni tähän arkeni pikaruokaan. Käytän mieluiten kuvassa näkyvää lehtipinaattia. Hienonnettu pinaattikin toki käy, paremman puutteessa :D
Jos oikein laiskaksi heittäytyy, voi sipulinkin ostaa valmiiksi pilkottuna pakasteena. Tai vaihtaa kaurakerman sipulilla maustettuun vastaavaan.

Hups! Valkosipulit unohtuivat kuvasta!


Pikacurry  n. 4:lle

1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
1 ps pakasteherneitä
1 ps pakastepinaattia
1 prk käyttövalmiita kikherneitä
1 prk kaurakermaa

loraus öljyä
1 1/2 tl kurkumajauhetta
1 1/2 tl curryjauhetta
1/3-1/2 tl mustapippurirouhetta
vajaa 1 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua

Kuorin ja pilkoin sipulin ja kuullotin sen pannulla kypsäksi öljyn, kurkuman, curryn ja mustapippurin kanssa. Kuorin valkosipulin kynnet ja puristin ne sipulin joukkoon. Pyörittelin hetken pannulla. Lisäsin pakasteet, huuhdotut kikherneet, kaurakerman, suolan ja sitruunamehun. Huuhtaisin vielä kaurakermapurkkia vedellä ja kaadoin vedenkin pannulle. Annoin ihan pikku hetkisen porista, kunnes pakasteet olivat sulaneet ja lämmenneet. Tätä currya ei tarvitse haudutella vaan se on parhaimmillaan tuoreena ja raikkaana.
Sitten vain syömään kera riisin/riisi-kaura-seoksen/kvinoan!







Ei kommentteja: