tiistai 28. heinäkuuta 2015

Vegaaninen pavlova: laku ♥ vadelma

Kuherrus"kuukausi" tämän ihmeherkun kanssa jatkuu, vaikka ensikohtaamisesta aikaa jo onkin enemmän kuin se kuukausi. Tähän mennessä on huomattu, että voi mahoton kun lakritsalla (ja myöskin piparmintulla) maustettu marenki onkin herkkua! Hetki sen jälkeen aloin miettiä, että mitä jos pavlovapohjankin maustaisi...Tulos on NAM!





Laku-vadelma -pavlova    2 kpl tai 1 marenkitäytekakku

1 dl ja 1 rkl kikhernesäilykkeen lientä (Gogreen 290 g:n purkista)
1 tl sitruunanmehua
2 tl lakritsajauhetta
1 1/2 dl sokeria

Sähkövatkasin vimmatusti kikherneliemen vaahdoksi. Lisäsin sitruunamehun ja lakritsajauheen joukkoon sekä sokerin muutamassa erässä ja vatkasin täysillä kunnes tuloksena oli erittäin jämäkkä vaahto.

Muotoilin marenkivaahdosta lusikalla kahdelle leivinpaperoidulle uuninpellille n. 22 cm:n kokoiset pyöreät muodostelmat. Paistoin, tai oikeammin kuivattelin, marenkipohjia 100 asteessa reilut kaksi tuntia (ajanlaskuni meni hieman sekaisin), jonka jälkeen sammutin uunin ja jätin marengit jälkilämpöön kuivumaan. Puolivälissä paistoa vaihdoin peltien paikkaa uunissa.
Marengin kuivuutta kannattaa loppumetreillä tarkistella varovasti. Tarkoitus on, että siitä tulee kuivaa, kevyttä ja rapeaa.

Marenkilevyt voi täyttää kunhan ovat kunnolla jäähtyneet.

Täytteeksi 
1 prk soijakermavaahtoa vatkattuna ja maustettuna 2 tl vaniljasokerilla
1 rs vadelmia
muutama suklaapala sulatettuna raidoitukseksi


Täytteet riittävät siis kahteen pavlovaan. Toki marenkilevyistä, kermavaahdosta ja vadelmista voi koota täytekakunkin.
Täyttämisen jälkeen kakku kannattaa herkutella kohtuullisen pian, ettei marenki sula kosteudesta.




Sitten kimppuun! Rouskis maiskis!



4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Onkohan tuo lakulla maustettu marenki hieman vähemmän makeaa? Vaikka sokeri on parasta (:D) ,olen siitä outo että marenki on mulle joskus liiankin makeaa.

Paula kirjoitti...

Ei, Eeva, tämä ei ole yhtään vähemmän makeaa. Mutta tässä on muutakin makua kuin pelkkä makeus :D
Itse tykkään lakumarengeista ihan hulluna sellaisenaankin, mutta pavlovassa on myös näitä raikastavia elementtejä mukana.

Eeva kirjoitti...

Muutakin makua kuin makeus, se kuulostaa myös vähän paremmalta. :D

Anonyymi kirjoitti...

Kääk! Mitä ihmettä marengeille tapahtui, kun takertuivat uunissa leivinpaperiin kiinni? Tein muuten ohjeen mukaan, mutta paistoaika oli selvästi pidempi kuin kaksi tuntia. Olisiko se syynä?