sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Minttukrokanttiraakasuklaa

Suklaanhimon määrästä viimeistään huomaa, että kylmä ja pimeä vuodenaika on koittanut. Kauppoihin ilmestyneet joulukonvehtivuoret eivät varsinaisesti tuskaa helpota.
Siispä pieni suklaapaja pystyyn, ihan sinne omaan kotikeittiöön, niin johan alkaa auttaa. Jotenkin se sulattelu, sekoittelu ja tuoksuttelu vievät jo pahimman himon. Sitten pystyykin fiksusti ja järkevän aikuismaisesti maistelemaan omia sulkaaluomuksiaan... eikö vain ;)
Thih!




Rrrrapsahtavan rapea minttusuklaa

100 g kaakaovoita
100 g kaakaomassaa
3 1/2 rkl agavesiirappia
(1 tl soijalesitiiniä)
1 ml ruususuolaa
n. 12 tippaa piparminttuöljyä
reilu 1/2 dl cashewpähkinöitä
3 rkl kaakaonibsejä

Rouhin kaakaovoin ja -massan ja laitoin vesihauteeseen sulamaan kaikessa rauhassaan. Suklaasulaan vispilöin agavesiirapin, lesitiinin, suolan ja piparminttuöljyn. Rouhin cashewpähkinät. Vuorasin 22x 30 cm kokoisen piirakkavuoan leivinpaperilla, kaadoin suklaan siihen ja levittelin koko alueelle. Ripottelin päälle pähkinärouheen ja kaakaonibsit. Laitoin ihanuuden jääkaappiin jähmettymään.
Ja näin on yksi harmaa päivä taas pelastettu!




Tämän rapsahtavan minttusuklaan kuuluu aivan ehdottomasti olla olomuodoltaan ohuena levynä. Oltava! Pakko! Välttämättä! Siitä on helppo taittaa sopivan kokoisia, nättejä suupaloja ja lastumaisuus korostaa rapeaa suutuntumaa. Kannattaa säilyttää suklaa jääkaapissa.


Tervetuloa Saida lukijaksi :)


6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

On kyllä niin hyvän näköistä suklaata että...

Paula kirjoitti...

Jael, ja ihan omaan makuuni sopivaa :b

Sofia kirjoitti...

Suklaata mun makuun :)

Paula kirjoitti...

Sofia, myös minun. Minttusuklaa on aina varma valinta, ja vielä rapeita sattumia sekaan niin ai ai..

Pipsa kirjoitti...

Ihana nimi reseptillä! Olen joskus maistanut sellaista Fazerin cashew-suklaata ja ai että se oli hyvää... joten koska enempi parempi, uskon, että tämä minttuineen kaakonibseineen kaikkineen on vielä paljon parempaa :)

Paula kirjoitti...

Pipsa, enempi on tosiaankin parempi! Tässä suklaassa tuntui kaikki olevan kohdallaan, ainakin minun makuuni. Mitään en jättäisi pois. Namskis!