sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Jouluinen pähkinähedelmäleipä -helppo ja maukas

Tämä jouluinen leipä on niin helppo ja hyvä, ja kaiken lisäksi vikkelä, että tein tätä jo toistamiseen. Ja ehdin vielä tännekin siitä raportoimaan! Leipä kohotetaan soodalla, joten vaivaamiseen ja hiivakohotukseen ei mene aikaa. Lopputulos on ihanan makea ja mehevä. Sattumiksi voi pilkkoa oman maun mukaisia pähkinöitä ja kuivahedelmiä.


Joululeipä

3 dl täysjyväspelttijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
2 tl soodaa
3 dl rouheasti pilkottuja pähkinöitä (hassel-, pekaani-, saksan-, kaikkia sekaisin tai vain jotakin)
3 dl paloiteltuja kuivahedelmiä (aprikooseja, viikunaa, rusinoita..)
3/4 dl tummaa siirappia
3 dl maustamatonta soijajukurttia
2 dl vettä

Sekoitin kuivat aineet ja pilkotut pähkijät ja hedelmät ensin sekaisin. Lisäsin siirapin, jugun ja veden ja sekoitin. Kaadoin taikinan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistoin uunin alatasolla 175 asteessa tunnin.
Minulla ei ole leipävuokaa, joten paistoin leivän tuollaisessa vanhanaikaisessa pitkässä kakkuvuoassa. Taikina mahtuu siihen juuri ja juuri.


Ai ihanaa! Kannattaa kokeilla. Reseptilläni on joku esikuvakin, mutta en enää valitettavasti muista mistä olen sen muistiin raapustanut.

Ja nyt sitä Hyvää joulua niin ihmisille kuin otuksillekin :)


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Kivalta kuulostaa tuo jouluinen leipäsi:) Ja oikein hyvää Joulua!

Paula kirjoitti...

Kiitos ja mukavaa Joulua myös Jaelille :)

Nina kirjoitti...

Ihastuttava joululeipä! Pähkinät antavat varmasti ihanan maun, samoin muut "sattumat". Ja kiitos noista piparipalleroiden ohjeesta ... joulun pyhinä voin pyöritellä romskun kanssa nautittavaksi :)
Iloista ja hyvää joulua sinulle ja perheellesi, Paula!

Paula kirjoitti...

Nina, tänäänkin haukkasin siivun aamupalaksi. Varsinkin viikunat ovat ihanan ratisevia sattumia siementensä ansiosta. Nam! Kiitos toivotuksista. Mukavan ja vauhdikkaan joulun vietimme :)