keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Raakapasta kesäkurpitsasta kera tomaattisen pähkinäkastikkeen

Haa! Pääsin korkkaamaan oman maan kesäkurpitsakauden jo heinäkuun alussa. On aina yhtä mahtava tunne, kun pääsee sadonkorjuuseen ja omavaraisuusaste edes hitusen nousee. Näitäkin kesäkurpitsoita väijyin päiväkausia ja viimein päätin, että nyt on aika.


Mutta siihen pastaan...Viime kesäinen raakapastakokeiluni oli aika lannistava. Siitä tuli suorastaan syömäkelvotonta. Tällä kertaa pyrin varmistamaan syömäkelpoisuuden tavaamalla Outi Rinteen kirjaa Raakaruoka-aika!, josta aiemmin kirjoittelin täällä. Innoitusta sain myös Elman vastikään kokkaamasta kesäkurpitsapastasta.


Raakapasta   2-3:lle

2 keskikokoista kesäkurpitsaa (minulla oli keltainen ja vihreä)

Pesin kesäkurpitsat ja leikkelin "spagetiksi" uutukaisella julienne -leikkurillani. Jätin keskusta hohkaisemman osuuden käyttämättä. Keskustat eivät suinkaan joutuneet bioroskikseen vaan mies rouskutteli ne. Tai no, bioroskikseksi tuota miestä kyllä välillä kutsutaan ;D

Tomaattinen pähkinäkastike

1 kukkuradesi macadamiapähkinöitä (vähän jatkoin casheweilla, kun macadamiat loppuivat)
4 tomaattia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 dl ravintohiivahiutaleita
1/3 tl mustapippurirouhetta
+ ruohosipulia
+ persiljaa
+ lisää mustapippurirouhetta

Liotin pähkinöitä muutaman tunnin vedessä. Huuhtelin ja valutin. Sauvasekoitin kahden tomaatin, valkosipulin, öljyn, suolan, ravintohiivan ja pippurin kanssa tasaiseksi kastikkeeksi. Pilkoin loput kaksi tomaattia pieniksi paloiksi ja sekoitin kastikkeen ja tomaatinpalat "spagettiin". Viimeistelin ruohosipuli- ja persiljasilpulla sekä annoksen päälle ripottelemallani mustapippurilla.

Lisänä söimme mausteisessa öljyssä paistettua tofua, joten pastasta riitti kolmelle. Ruoka maistui kaikille. Jopa Vekara nälissään hyväksyi!


2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

hmmm... pitänee jostain taikoa tuommonen raastin... ja testata kans sitä sinun peruna-tomaatti salaattia, josta aiemmin sepustit :)

Paula kirjoitti...

Sanna, juustohöylälläkin saa aika mukava suikaletta. Onhan se tosin paljon järeämpää kuin julienne.
Meillä ollaankin oltu harvinaisen ahkeria potunpurijoita. Jo muutamaan kertaan olen tehnyt erilaisia versioita perunaisista salaatista. Eilisellä piknikkiretkelläkin oli menestysversio mukana.