perjantai 20. tammikuuta 2012

Kookoksella maustettu karpalopiirakka

Puolukkapiirakkaa oli tarkoitus tehdä, mutta pakastimesta löytyikin karpaloita (kiitos anopin). Eipä tuo mitään, kumpikin marjoista käy aivan erinomaisesti tähän piirakkaan.


Karpalopiirakka

Pohja
3 dl vehnäjauhoja (joista 1 dl täysjyväistä)
1/2 dl kookoshiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
125 g margariinia (sin. Keiju)
20 ml vettä (1 rkl + 1 tl)
+ margariinia  ja kookoshiutaleita vuoan voiteluun ja leivitykseen

Sekoitin kuivat aineet ja nypin margariinin joukkoon. Lopuksi vesikin sekaan. Voitelin piirasvuoan ja leivitin sen kookoshiutaleilla. Kaulitsin taikinan levyksi ja siirsin vuokaan. Painelin vielä taikinan kunnolla paikoilleen ja pistelin pohjan haarukalla. Esipaistoin 175 asteessa 10 min. Ja sillä aikaa tein täytteen:

Täyte
3 dl jäisiä karpaloita
1 iso purkki maustamatonta soijajugurttia (onkohan 500g??)
3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Sekoita ja kaada esipaistetun pohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 25 min. Anna jäähtyä kunnolla ennen syömistä.

Monesti tulee suosittua suklaisia leivonnaisia, mutta on nämä marjapiirakat kyllä ihania. Netissä seikkaillessani olen huomannut, että kaikki eivät käytä tällaisessa soijajugurttitäytteessä ollenkaan perunajauhoja, joten se taitaa olla vähän hätävarjelun liioittelua. Saattaapa aiheuttaa nuo pinnan halkeamatkin. Näin olen kuitenkin tottunut itse tekemään ja täytteestä tulee mukavan jämäkkää ja siistiä leikata.




Ei kommentteja: