lauantai 25. kesäkuuta 2011

suklaamantelipirtelö

Rauhallisen juhannuksen ja pitkän viikonlopun kunniaksi jaksoin, muistin ja viitsin liottaa mantelit ja surauttaa tätä terveellistä herkkua. Muuten mennään vieraisilla pullia ja kakkuja herkutellen sekä kotioloissa kokataan helppoja salaatteja. Ihanaa kun kotimaiset varhaiskaalit, porkkanat ja nauriit ovat tulleet kauppoihin.


Suklaamantelipirtelö 3:lle

1,5 dl manteleita
6 taatelia
2 banaania
2 rkl raakakaakaota
vettä
Liota manteleita vedessä ainakin muutama tunti. Liota myös taatelit. (Itse unohdin tämän, mutta banaanit olisi hyvä pakastaa paloina) Surauta mantelit ja taatelit sauvasekoittimella tms. vähässä vedessä. Lisää kaakao ja banaanit, jatka soseutusta. Lisää vettä kunnes saat haluamasi koostumuksen.

Pirtelö onnistuu toki pakastamattomistakin banaaneista ja maistuu hyvältä, mutta jäisistä banaaneista syntyy ihana kylmä pirtelömäinen herkku.

ps. huomatkaa tuo söpö kissakankainen liina, taitaa olla vanha vauva-aikainen lakanani

Ei kommentteja: