tiistai 22. helmikuuta 2011

Päivän lounas: raakapirtelö

Laiskuuttani surautan usein lounaaksi jotakin tällaista. Maistuu Pienellekin 1v4kk!

 Raaka pirtelö tai puuro (sopivasti kahdelle tai pieni annos kolmelle)
                                                  1 dl cashew-pähkinöitä liotettuna
                                                  1 dl idätettyä tattaria
                                                  1 dl mustikkaa
                                                  1,5 dl puolukkaa
                                                  2 kypsää banaania
Soseuta pähkinät ja tattari hienoksi vähässä vedessä. Itse käytän sauvasekoitinta, mutta onnistuu varmasti tehosekoittimellakin. Lisää loput aineet ja surauta sopivaksi lisäten vettä tarpeen mukaan. Vähemmällä vedellä tuloksena on raakapuuro ja enemmällä pirtelö.

tattarin ituja


Jälkiruokana herkkupalleroita

Helpot herkkupallerot:
1 dl pekaanipähkinää
1 dl cashewpähkinää
1 dl rusinaa (pari tuntia liotettuna)
1 rkl raakakaakaota tai tummaa kaakaojauhetta

Jauha pähkinät tehosekoittajalla. Lisää joukkoon valutetut rusinat sekä kaakao ja jatka sekoitusta kunnes on tasaista massaa. Muotoile palleroiksi ja pyörittele pähkinärouheessa tai -jauheessa, kookoshiutaleissa tai vaikka seesaminsiemenissä. Säilytä jääkaapissa.


Näitäkin voi varioida vaikka kuinka! Taidan tykätä enemmän kun palleroiden makeutukseen on käytetty rusinoiden sijasta taatelia. Kaakaon määrääkin voisi lisätä.

Ei kommentteja: