maanantai 25. kesäkuuta 2012

Raparperimansikkajäde

Mantelimaito jatkojalostui myös jädepuikoiksi. Kesäisin on mukavaa, kun näitä itse tehtyjä jätskejä löytyy pakastimesta, niin saa napattua pienen jälkkärin tai helteen helpottajan aina kun tekee mieli.


RaparperiMansikkaJädePuikot 12 kpl tällaista tai 6-7 kpl sellaisia tavallisempia

2 1/2 dl (seesami)mantelimaitoa
8 kuivattua taatelia + 3rkl vettä
110 g mansikkaa
70 g raparperia (1 pieni varsi tai 1/2 iso)
1/2 tl vaniljajauhetta
Liotin taateleita 3 rkl:ssa vettä muutamia tunteja. Kuorin raparperin ja pilkoin sen. Raparperi kannattaa siivuttaa ihan ohuiksi siivuiksi, sillä massa jää muuten helposti kuituiseksi. Sauvasekoitin kaikki ainekset hienoksi sekaisin ja lusikoin muotteihin. Laitoin pakastimeen.

Näin kivoja jädemuotteja löysin Kärkkäiseltä.

Täältä voit kurkata Yaelianin vinkkejä jätskien eri makuvariaatioista.

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan muotoiset jädet!

Lotta kirjoitti...

Niin on! Kärkkäinen Helsinkiin! :)

Anni Minerva kirjoitti...

Olen yrittänyt metsästää jäätelömuotteja vaikka mistä! Täytynee käväistä Kärkkäiselläkin sitten :) Äitini luota löytyy sellaiset ikivanhat jäätelömuotit, joihin aina lapsena laitoimme mehua mehujääksi. Ne on tosi näppärät ja hyvän muotoisetkin, mutta vastaavanlaisia en ole enää kaupasta löytänyt.

Petra / Patalintu kirjoitti...

Ihanan näköisiä! Hitsi, menisköhän joku kesälomareissu Kärkkäisen ohi ;)

Hyvältä kuulostaa muutenkin. Me ollaan meidän ekat omat jätskit tehty tänä kesänä ja on se vaan herkkua!

Anonyymi kirjoitti...

Ihan asian sivusta vielä kysymys, että oletko ollut tyytyväinen Boschin mini-chopperiin?? Olen pitkään jahkaillut monitoimekoneiden suuntaan, mutta tuntuvat liian järeiltä vähiin tarkoituksiini :) Siinäpä tuo Bosch osuikin täältä blogistasi silmään. Mihin kaikkeen olet käyttänyt? Terv. ingrid

Paula kirjoitti...

Aika ilahtunut olenkin näistä uusista muoteistani. Mukavan värisiä vieläpä. Saattoivat olla tarkoitetut drinkkijäätikuksi alunperin.

Anni Minerva, siltä minustakin näyttää, että muotteja on vaikea löytää. Minulla on sellaisia tavallisia muotteja kaksikin settiä ja kirppikseltä löysin nekin, en suinkaan normikaupasta. Taitavat olla merkiltään Tupperware.

Rva Patalintu, omatekoinen jätski on ehdottomasti yksi kesän onnen hetkistä!

Ingrid, ihan tyytyväinen olen tuohon koneeseeni. Käytän etupäässä herkkupalleroiden ja raakakakkujen pohjan tekoon. Siihen tarkoitukseen oikein sopiva. Eihän tuolla niin hienoa jälkeä saa kuin kalliilla mahtiblendereillä, mutta noiden em. tekoon sopii hyvin.

Varpu kirjoitti...

Vau, kuinka hienoja! Muotteja pitää kyllä minunkin hommata jostain, niillähän jäätelön jäädettely sujuisi varamaan tosi helposti.

Paula kirjoitti...

On nämä kyllä käteviä. Ja lapset tykkää! Mutta olitpa itse tehnyt tosi herkkusen oloisia jätskejä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei taas, kiitokset tästä ohjeesta, ollaan nyt parina päivänä tehty ja lapset tykkää kovasti, jätin rapsan pois kun ei ole, mutta ei ole haitannut!

terv.ingrid

Paula kirjoitti...

Mukava kuulla Ingrid, että on maistunut :) Ei varmastikaan haittaa vaikka raparperi puuttuu. Meidän Pienikin tykkää enemmän, kun raparperin jättää pois.