perjantai 15. kesäkuuta 2012

Vadelmaiset tiikerimuffarit

Edellisen hyydykekakun kanssa samassa pöydässä tarjolla oli myös vadelmaisia tiikerimuffareita. Vaikuttaa vähän monimutkaiselta, mutta on yhtä helppoa kuin normimuffarienkin tekeminen. Pari ylimääräistä kulhoa toki sain sotkettua. (ääh! tiskaaminen on kamalaa)


Vadelmaiset TiikeriMuffarit 12 kpl

Tumma taikina
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
reilu 1 tl leivinjauhetta
1 dl kookosmaitoa
1/2 dl soijajugurttia
75 g sulatettua margariinia
pikku ripsaus suolaa

Vaalea taikina
muuten sama, mutta kaakaojauheen sijasta vehnäjauhoja

+ vadelmia

Sekoitin ensin taikinoiden kuivat ainekset ja sitten lisäsin nestemäiset. Laitoin muffaripellin koloihin paperiset muffarivuokat. Jaoin tumman taikinan vuokiin ja laitoin pari-kolme vadelmaa kuhunkin vuokaan. Vaalean taikinan lusikoin päällimmäiseksi. Paistoin 175 asteessa 25 minuuttia.

Kuorrutus
1 prk Alpron Airy &Creamy -soijakermaa
2 tl vaniljasokeria
80 g tummaa suklaata
Sulatin ensin suklaan. Vatkasin soijakerman vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Otin noin kolmasosan vaahdosta erilleen ja vatkasin sulan suklaan isompaan määrään kermavaahtoa. Laitoin pursotinpussiin ensin toiselle puolen suklaakuorrutusta ja sitten sen päälle vanan valkoista kuorrutusta. Pursottelin muffareiden päälle.
Tuo pursottaminen oli hieman hankalaa, koska kermakuorrute oli paljon löysempää ja meinasi purskahtaa hallitsemattomasti. Olisi pitänyt ensin laittaa se jääkaappiin hieman jähmettymään.


Ei kommentteja: