tiistai 12. kesäkuuta 2012

Quinoakroketit ja nopea kesäkurpitsapaistos

Quinoa on raaka-aineena ollut jo pitkään tuttu, mutta vasta viime aikoina olen tosissani päässyt jyvälle sen käytöstä. Quinoaa on meillä syöty mm. tabboulehissa, linssikeitossa ja leivonnaisissa ja nyt myös pikkupihveinä, sanotaan niitä nyt vaikka kroketeiksi.


QuinoaKroketit 17 kpl

1 dl quinoan siemeniä
+2 dl vettä keittämiseen
1/2 dl lupiinijauhoa
1/2 dl kikhernejauhoa
3/4 dl vettä
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1/3 tl savupaprikajauhetta
1/3 tl (ruusu)suolaa
1 rkl tahinia

leivitykseen:
3 rkl (ruis)korppujauhoja
1 rkl seesaminsiemeniä
+öljyä paistamiseen


Huuhtelin quinoan ja keittelin 2 dl:ssa vettä.
Täytyy tunnustaa, että unohdin kattilan levylle ja muistin vasta, kun oli kiehunut kuiviin ja quinoa vähän meinasi juuttua pohjaankin. Vahingossa tuli aivan täydellistä quinoaa, irtonaista ja kuivaa.
Sekoitin muut ainekset jäähtyneen quinoan joukkoon ja muotoilin kostutetuin käsin. Massa oli mukavan helposti käsiteltävää. Painoin kroketit korppujauhojen ja seesaminsiementen seokseen ja paistoin molemmin puolin muutaman minuutin. Öljyä saa olla kunnon kerros pannulla, jotta sitä riittää toisenkin puolen paistamiseen.

Kroketit olivat koostumukseltaan onnistuneita ja jopa Pienelle maistui, mikä olikin ponnistelujeni päätarkoitus ;)
Maustaminen on aika hillittyä, mutta silti maukkaita olivat.


Tämä on yleisin tapani käyttää kesäkurpitsaa. Helppoa, nopeaa ja maukasta...ainakin minusta.

KesäkurpitsaPaistos

1 keskikokoinen kesäkurpitsa
loraus sweet chili -kastiketta
2 isoa valkosipulin kynttä
mustapippurirouhetta
suolaa
(kylmäpuristettua) öljyä

Puolitin kesäkurpitsan ja siivutin puolikkaat juustohöylällä. Pannulle kunnon loraus öljyä, sopiva loraus chilikastiketta ja pari valkosipulin kynttä murskattuna. Kesäkurpitsasiivut mukaan ja paistelin vain hetkisen aikaa, kunnes siivut notkistuvat, muttei kuitenkaan liikaa, ettei mene mössöksi. Vielä suolaa ja mustapippurirouhetta ja lautaselle.

4 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Rakastan quinoaa! Taisin tutustua siihen ensimmäistä kertaa v.2005 Perussa käydessä ja kun muutin tänne uudestaan,huomasin ,että se on täälläkin tosi suosittua.Tykkään monella tavalla maustettuna,salaateissa,leivonnassa ja nuo kroketit ovat herkullisen näköisiä! Mulla onkin itse jauhettua lupiinjauhoa kaapissa,joka tulisi käyttää pois,joten sen voisi käyttää tällaisiin kroketteihin:)

Paula kirjoitti...

Hei Yaelian! Oletkin ollut ihan quinoan kotikonnuilla :)
Nyt olen tykästynyt quinoaan minäkin, kun olen sitä oppinut monipuolisemmin käyttämään. Ja tuo lupiinijauho onkin uutuustuote minulle. Aikaisemmin käytin sitä leivän teossa onnistuneesti, vaan onnistuin senkin ohjeen hävittämään :/

Anonyymi kirjoitti...

Kiva ohje! Menee tänään kokeiluun, tosin ei kaapissa lupiinijauhetta, joten teen pelkästään kikhernejauheesta! Terv. uusi lukijasi ingrid

Paula kirjoitti...

Hei Ingrid! Tervetuloa seuraan :)
Uskoisinpa, että ihan samalla lailla onnistuu vain kikhernejauheellakin.
Toivottavasti maistuu.