perjantai 24. toukokuuta 2013

Kukkakaalisalaattia ja haastetta

Tämä on ollut sellainen harvinaisen hyvä ruokapäivä! Rentoa ja mukavaa puuhailua keittiössä ilman pingotuksia ja tulokset ovat olleet maistuvaisia koko porukalle. Tätäkin ex tempore- salaattia Vekara veteli ihan intona ja niin me muutkin. On ikäänkuin coleslaw, mutta kukkakaalista.


Kukkakaali -coleslaw   3:lle

1 kukkakaali (500 g)
3/4 dl majoneesia ( X-tra kevyt on vege)
3/4 dl maustamatonta soijajugurttia
1 rkl sitruunamehua
1 pieni valkosipulin kynsi puristettuna
2 ml suolaa
1 ml mustapippurirouhetta 
(+ pikkunippu ruohosipulia antamaan väriä valkeuteen)

Pesin ja pilkoin kukkakaalin veitsen avulla pikku nuppusiksi. Viipaloin myös varren. Sekoitin loput ainekset ensin keskenään ja sitten kukkakaalien joukkoon. Siinäpä se! Paitsi, että sitä ruohosipulia voisi vaikka vähäsen ripsottaa päälle koristeeksi jos sattuu kasvimaalta löytymään.



Tällainen haaste putkahti Minna Ahvenaisen Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogista .
Kiitoksia Minna!
 

Haasteen säännöt:
1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.  (kysymyksissä ei tarvitse rajoittua ruoka-aiheisiin, kuten tässä)
4. Jaa tunnustus 11 blogille, joilla on alle 200 lukijaa.


Tässä siis vastaukseni Minnan keksimiin kysymyksiin:

1. The keittokirja keittiössäsi?
Minulla on vino pino vegekeittokirjoja ja leivontakirjoja, joita aina silloin tällöin selailen inspiraatiota etsiessäni. Oikeastaan kaikki raakaravinnon kirjat ovat niitä kaikkein eniten minua innostaneita eli Mea Salon, Erica Palmcrantzin ja nyt uusimpana Outi Rinteen kirja.
 
2. Mitä raaka-ainetta et ole kokeillut, mutta haluaisit?

Munakoisoa en ole koskaan itse kokkaillut.
 
3. Seuraava keittiöhärpäke, jonka meinaat hankkia?

Haluaisin sellaisen vihannessorvin (vai mikähän se nimi onkaan), jolla saa tehtyä esim. raakaspagettia kesäkurpitsasta. Se on vain aika iso ja arvokas laite, joten taidan tyytyä julienne-leikkuriin.
 
4. Inspiraation lähteesi kokatessa?

Blogit, kirjat ja lehdet. Mitä kaapeista/ulkoa/kasvimaalta sattuu löytymään.
 
5. Mikä on vaikeinta sinulle ruoanlaitossa/leivonnassa?

Aikaa ei saisi mennä kovin paljoa - pieni keittiö, jossa ei ole juuri työskentelytasoja - Vekaran välillä ihmeellisetkin ennakkoluulot - keittiöpuuhista aiheutuvat sotkut, niistä en selviä ;D
 
6. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?

Ihmeparannuin monituisista allergioistani ja raaka-aineiden laaja maailma avautui. Lisäksi olin pienen Vekaran kanssa kotona, joten oma kotoa käsin onnistuva harrastus oli tarpeen. Minussa asuu myös pieni maailmaparantaja, joten ehkäpä halusin myös omalla vaatimattomalla panoksellani edes hitusen edistää kasvisruuan suosiota, vaikkakaan tällaisia vakavampia asioita en niin kovasti haluakaan blogissani korostaa.
 
7. Miksi jatkat bloggaamista?

Tämä on edelleenkin mukava harrastus ja muilta bloggaajilta saa myös ihania ideoita. Homma on ihan imaissut mukaansa!
 
8. Mitkä asiat ruoassa tai ruoan laitossa ärsyttävät eniten?

ks. kohta 5
 
9. Mieli ravintolasi?

Intialainen (Oulussa New Bombay) sekä salaattibaarit, ei siis tarvitse olla mitään kovin luksushienoa ;D Vekaran kanssa tulee suosittua hänen suosikkejaan, kiinalaisia, ja ovathan ne kätevän nopeita kärsimättömille sekä ihan mitä tahansa ravintolaa, jossa on leikkinurkkaus.
 
10. Minne lähtisit pelkästään kulinaariselle matkalle?

Mihin tahansa, missä on ihania, tuoreita ja eksoottisia hedelmiä.
 
11. Jatkatko bloggaamista vielä 5 -vuoden jälkeen?

Saapa nähdä, en ole kauhean kauas tulevaisuuteen suunnittelevaa tyyppiä :) 


Ja minun kysymykseni:     (taisinpa lainata, Minna, jonkin sinunkin kysymyksistäsi)
1. Suosikkiruokasi/raaka-aineesi?
2. Inhokkiruokasi/raaka-aineesi?
3. Mistä keittiötarvikkeesta et luovu?
4. Keittiöturhake?
5. Arjen pikaruokavinkkisi?
6. Juhlatarjoilun bravuurisi?
7. Millaista keittiöfilosofiaa tai ruokaperiaatteita noudatat?
8. Suosikkiravintolasi?
9. Suosikkikahvilasi?
10. Kenen pöydän äärelle haluaisit päästä?
11. Mitä haluaisit oppia kokkaamaan?

Yritänpä laittaa tämän eteenpäin sellaisille, joita en ole aiemmin haastellut. Mukana on aivan uusiakin tuttavuuksia:
Ravinnon viemää
Mausteinen Manteli
Mämmi
Mint julep
Garam Masala
Life tastes good
Syötävän hyvä

Tarttukaa haasteeseen vain jos jaksatte ja viitsitte :)





5 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Raaka kukkakaali on kyllä tosi herkkua kaikenlaisissa salaateissa:)Jännää ettet ole koskaan vielä kokeillut munakoisoa,onko siihen joku eritýinen syy`? Oikein tehtynähän se on ihanaa;)Minulla on sellainen vihannessorvi mutta tosiaankin julienne-leikkurilla saa ihan hyvää tulosta.

Nanne kirjoitti...

Haasteeseen vastattu! :)

Paula kirjoitti...

Jael, tuo munakoiso on vain jäänyt, kun ei sitä hirveästi edes tyrkyllä täällä pikkukylillä ole, ja koska olen vähän neuroottinenkin tuon luomun suosimisen kanssa ;D Luomumunakoisoon en näet ole vielä törmännyt. Sinun blogistasi sitä julienne-leikkuria katselinkin ja siihen päädyin :)

Oho Nanne, olitpa vikkelä!

Lotta / Syötävän hyvä kirjoitti...

Heipsis, vastasin viimein haasteeseen: http://syotava.blogspot.fi/2013/05/q-eli-kysymyksia-ja-vastauksia.html :)

Malitsu kirjoitti...

Minä myös!
http://mammituokkonen.blogspot.fi/2013/06/q.html