sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Banaanipehmisten aika

Huh hellettä! Nyt on todellakin jäätelökesä meneillään. Haluankin muistutella ja vinkittää tästä helposta  banaanijätskistä. Jos et ole vielä kokeillut niin kyllä kannattaa! Kaikessa yksinkertaisuudessaan ja raa'assa nerokkuudessaan uskomattoman ihana kesäinen välipala.

banaanijätski mansikoilla ja avokadolla

Banaanijätskin perusohje

1 banaani/ hlö
ripaus vaniljajauhetta

Pilko banaanit ja pakasta. Anna sulaa huoneenlämmössä vain sen verran (esim 10 min), että kone juuri pystyy palat muhentamaan. Itse surautan banaanit jätskiksi sauvasekoittimella, mutta tehosekoitinkin toiminee. Mausta vaniljalla.
Kolmen-neljän banaanin jätski menee vielä ongelmitta ainakin minun sauviksellani, mutta sitä isommat määrät kannattanee tehdä erissä.

Koostumus on ihanan pehmismäinen. Slurp!
Tosi hyvää jo tällaisenaan ja sitten on vielä loputtomasti maustamismahdollisuuksia....

Mausteena kannattaa kokeilla vaikkapa
- jäisiä tai kohmeisia marjoja maun mukaan  - esim. vadelma ja mustikka ovat ihania
- avokadoa
- kaakaojauhetta  (raakaa tai muuten vaan tummaa)
- maapähkinävoita, tai miksei muutakin pähkinävoita
- sitruunan mehua ja raastettua kuorta


 mausteena kaakaojauhetta ja maapähkinävoita, ah ja nam
koristuksena pakastekuivattuja vedelmia


Te, joille banskujäde on jo tuttu juttu, kertokaa ihmeessä oma suosikkiyhdistelmänne!

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Mun suosikkejani on aina ollut bansku mansikka,johon on lisätty vaniljaa.Bansku-tahinipohja on myös tosibhyvä jätskipohja.Hellettä? Ovatko astet jo kivunneet yli 25 asteen? Teillä oli niin pitkä talvi että ihanaa kun saitte lämmintä:-)

Paula kirjoitti...

Tuo tahini olisikin varmasti hyvä, sitä ei ole tullut vielä kokeiltua.

Täällä on jo kolmatta päivää ollut hirmu kuumaa. Varsinkin kun samaan aikaa yritän tehdä raskaita pihatöitä, eikä puiden lehdet ole vielä kasvaneet, joten varjoakaan ei juuri ole. Tämä olisi kyllä täydellinen sää varjossa istuskeluun ja jätskin sekä jääteen nauttimiseen :)

Kaisu kirjoitti...

Justiinsa haalasin kaupasta muutaman kilon banaaneja;) Jädeä meinaan kokeilla taas pitkästä aikaan.

Herkulliselta näyttää!

Paula kirjoitti...

Kaisu, tuo banaanien kaupasta raahaaminen on meillekin niin tuttua! Mukavia jädesäitä tuntuukin nyt riittävän.

Outi Rinne kirjoitti...

Jäätelökesä on alkanut täälläkin ja samoissa merkeissä :)

Paula kirjoitti...

Outi, mukavat meiningit siis sielläkin. Kyllä näitä jätskejä tulee välillä talvellakin tehtyä, mutta nyt kuumuudessa viilentävät ihanasti.

Jumppa Hällfors kirjoitti...

Testasin tätä eilen, pöydällä oli viimeisiään vetelevä minttu jota laitoin sekaan. Ei kannata kokeilla, muuten tämä oli todella helppoa ja hyvää. (paitsi se aika kun joutuu odottamaan banskun jäätymistä)

Paula kirjoitti...

Heippa Jumppa! Harmistus, ettei se minttu niin toiminutkaan. Täytyypä pitää mielessä. Marjaiset ja kaakaoiset ovat aina minulle maistuneet.

Jumppa Hällfors kirjoitti...

Laitoin Jaelin vinkin perusteella vähän tahinia rakenteeksi. Lisäksi pikkusen sokeria rapeudeksi ja mascarponea pehmeydeksi.

Taivaallista.

Paula kirjoitti...

Jumppa, tuo tahini on minulla seuraavana listalla. Mukavaa kun löytyy uusia makuyhdistelmiä ja suosikkeja.