keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Mustapapubrowniet...jälleen

Papubrownieista olen tehnyt muutamia variaatioita tämän ensimmäisen kerran jälkeen. Ovat ne niin ihmeen hyviä ja muuntelun mahdollisuuksia löytyy. Tuntuu, että onnistuvat vaikka miten päin! Jauhoina olen cashewjauheen sijaan käyttänyt ainakin mantelia ja kauraa. Tämän kertainen versio on viime kerralla raportoimaani makeampi ja suklaisempi. Tämä on mukava resepti myös keliaakikoiden ja muiden gluteenia välttelevien kestitsemiseen.


Mustapapubrowniet

2 1/2 dl cashewpähkinöitä
2 prk mustapapuja (GoGreen 285/170 g)
1 dl vettä
1 dl (oliivi)öljyä
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 1/2 tl steviajauhetta (sitä vihreää, steviakasvista jauhettua)
1 tl (ceylon)kanelia
1/2 tl kardemummaa
1 tl vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumjauhetta
150 g tummaa suklaata
(+ 50 g mantelilastuja pinnalle)

Jauhoin cashewpähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. (yhtä hyvin voi käyttää vaikka valmista mantelijauhetta, ei kuitenkaan tuota koko desimäärää kannata laittaa)
Valutin ja huuhtelin mustapavut. Sauvasekoitin pavut kulhossa hienoksi pienen vesimäärän avustuksella. Lisäsin loput vedet, öljyn, kaakaojauheen, makeutuksen sekä mausteet ja sauvasekoitin. Siinä samalla mahdolliset kaakaojauheen ja intiaanisokerin paakut tasoittuivat. Viimeiseksi sauvasekoitin leivinjauheen ja psylliumin mukaan. Lusikalla pyöräytin vielä rouhitun suklaan sekaan.
Vuorasin 22x30 cm:n vuoan leivinpaperilla ja levitin taikinan siihen. Ripottelin koristukseksi ja rapsakkuutta tuomaan pinnalle pikku pussillisen mantelilastuja. Painelin niitä hieman kiinni taikinaan. Paistoin 175 asteessa 25 minuuttia. Jäähtyneenä leikkasin brownien paloiksi.


Herkullista ihan tällaisenaan ja varsinkin jätskin kanssa. Papuisuutta ei mielestäni browniesta mitenkään maista, onhan tässä silti ihan eri ravintoarvot kuin vehnäjauholeivonnaisessa.





Lopuksi vielä kiinanruusu ihanuus ikkunaltamme. Mies sai tämän syntkärijuhliensa aikoihin, mutta on tässä tuomisessa varmaan minuakin ajateltu :)


En malttanut olla kuvaa näppäämättä, kun ilta-auringon säde niin sopivasti osui kukkaan.

10 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nami:) Olen aikoja sitten laittanut blogiin ohjeen suklaakakusta,jossa käytin adjukipapuja ja se on todella herkullinen kakku.Mustapapuja en vielä ole kokeillut.Huomasin ettet tainnut kuoria noita mustapapuja? Tuntuivatko kuoret browniesien rakenteessa jotenkuten? Esim, kun tein adjukikakkua puristin pavut lävikön läpi niin että kuoret jäivät lävikköön.

Jael kirjoitti...

Ja ihana keltainen kiinanruusu:) Meilläpäin kiinanruusuja on paljon aitoina,niin tässä minunkin kotitalon puutarhan laidalla.

Paula kirjoitti...

Muistankin, että noista adjukipavuista on ollut aikaisemmin puhetta. Tuossa kuorimisessa menee minun viitseliäisyyteni raja ;D Mustapavut menivät oikein mukavaksi mössöksi eikä mitään karkeaa rakennetta leivonnaisessa huomaa.
Kiinanruusuista taitaa tulla aika isoja vapaasti kasvaessaan. Komeita kukkia ovat. Saapa nähdä kuinka kauan meidän kukkasemme pärjää, minä kun en ole kauhean hyvä pitämään huonekasveja hengissä, vaikka hortonomi olenkin.

Jael kirjoitti...

Juu isoja niistä tulee,niitä näkee täällä välillä ihan puinakin. Ovat tosi nättejä.Pitkää ikää vaan tuolle kiinanruusullesi!

merru kirjoitti...

NAMMMMM! Ja hieno kuva Kiinaruususta:)

Paula kirjoitti...

Jael nuo teidän kiinanruusunne ovat varmasti mahtavia! Minäpä yritän skarpata tämän kanssa :)

merru, namia oli. ja kiitos!

Tanye Y kirjoitti...

Hassua, ollaan samana päivänä tehty brownieta :D Oli hyvä lisä eväiksi eläinpuistoretkelle. Paitsi tein kikherneistä eli onko ne sitten blondieta..vaikka ruskeita olikin ;D Leivoin kokonaan steviasokeriin, en ole vielä jauheena kokeillut. Kaapista ei löytyny cashewia niin korvasin manteleilla ja auringonkukansiemenillä, mutta ihan totta, tuntuvat onnistuvan teki miten päin vain ;)

Paula kirjoitti...

Nämä ovatkin mukavia eväitä! Laittanet sinäkin blondien blogiin niin näemme, miten sen teet. Tuota steviasokeria en ole vielä kokeillutkaan. Täytyisi joskus tutkailla lähemmin sitäkin.

Tanye Y kirjoitti...

Mulla on iskeny vähän laiskuus blogin suhteen, vinossa pinossa kuvia ja juttuja, mutta eiköhän johonkin väliin blondietki :)

Paula kirjoitti...

Laiskottele, Tany, ihan rauhassa blogin kanssa! Onhan niitä vähän tähdellisempiäkin juttuja varmasti olemassa :)