lauantai 29. syyskuuta 2012

Suklaamannapuuro raakalaistyyliin

Melkein päivittäiseen tapaani olin laittanut raakapuuron ainekset valmiiksi likoamaan. Yhtäkkiä mieleeni kuitenkin muistui ja maistui suklaamannapuuro. Se oli lapsena herkkua! Niinpä päätin toteuttaa suklaapuuron raakana. Eihän tämä ihan esikuvaltaan maistunut, mutta herkulta kumminkin :)


Raaka suklaapuuro   pieni välipala/jälkkäri kolmelle tai reilumpi annos kahdelle

1 dl tattarisuurimoita
1 dl cashewpähkinää
5 kpl parapähkinää
6 kpl kuivattua taatelia + 2 rkl vettä
1 pieni kypsä banaani
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
2 rkl carobjauhetta
1/3 tl vaniljajauhetta
hyppysellinen ruususuolaa
(1 tl soijalesitiiniä)
n. 1 dl vettä
Liotin tattaria ja pähkinöitä runsaassa vedessä useita tunteja. Myös taatelit laitoin pilkottuina likoon kahteen ruokalusikalliseen vettä. Huuhtelin tattarin ja pähkinät raikkaalla vedellä. Surruuttelin kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi puuroksi.
Suklaapuuron lisukkeena maistuivat vadelmat

kasvimaidolla tai ilman


9 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Oi ihanaa, kyllä tällainen maistuisi minunlaiselle paatuneelle suklaaholistillekin :D Liekö jäisi muille herkkusuille ollenkaan, kun ehtisin hotkaista koko annoksen naamaani...

Jael kirjoitti...

Minä taas en koskaan tykännyt suklaamannapuurosta,mutta tämä kyllä kelpaisi!

Mustikkatyttö kirjoitti...

Mainion oloinen ohje ja houkuttelevia kuvia! Tekee mieli testata. :)

Paula kirjoitti...

Anni Minerva, täällä toinen paatunut herkkusuu, suklaasyöppö. Nyt kun tuli puheeksi, niin täytyypä lähteä raakasuklaan tekoon.

Yaelian, yleensähän lapset tykkäävät. Tosin ei meidän Vekarallekaan suklaapuuro kelvannut, sen yhden kerran kun tarjottiin.

Kiitos Mustikkatyttö, kuvien suhteen yritän tehdä parannusta. Huomasin, että olin ihan jumittunut siihen ainaiseen samaan valkoiseen taustaan. Nyt alan kokeilemaan muita vaihtoehtoja.

Nina kirjoitti...

Suklainen puuro houkuttelee: Oi oi ihanaa!
Ja suuri kiitos siitä lehtikaali-juoman reseptistä!Pojat tykkäsivät kovasti (lisäsin sitruuunan vielä mukaan), siinäpä terveellinen tuoremehu aamuksi nyt kun on lehtikaalia saatavilla :-)

Paula kirjoitti...

Mukavaa, Nina kun pojille maistui. Samaa en voi kehua omasta jälkikasvustani. Nyt on sellainen kenkkumainen vaihe menossa, että mikään ei kelpaa. Ei edes ne vanhat suosikit. Tuo sitruuna onkin varmasti mukava lisä.

Pipsa kirjoitti...

Oi oi oi, mikä herkku! Haluaisin kysyä tuosta tattarisuurimoasiasta - mitä siis suurimot ovat ja mistä olet hankkinut? Onko eri asia kuin sellaiset kokojyväisen näköiset tattarirouheet tms.? Tämäkin menee ehdottomasti kokeilulistalle, jahka joskus löytäisin tarmoa raaka-aineiden keräämiseen kaupasta :-)

Paula kirjoitti...

Pipsa, ne tattarisuurimot ovat siis kokonaisia tattarin siemeniä. Niitä voi vaikka idättää. Tällaisia: http://www.ekosego.fi/product/243/keskisen-myllyn-tattarisuurimo-1kg
Niita voi löytyä ihan tavallisesta marketistakin. Tuota suurimo -nimitystä olen vähän itsekin vierastanut, se kun kuulostaa joltain käsitellyltä rouheelta tms.

Suosittelen tattarin ostamista. Se on edullista ja tosi mukava aines kaikenlaisissa raakapuuroissa niin hedelmäisissä kuin marjaisissakin. Ne marjaiset on minun suosikkeja.

Pipsa kirjoitti...

Kiitoksia Paula tattarisuurimoinfosta! :) Nyt pärjäänkin eikä mene sormi valikoiman keskellä suuhun.