torstai 6. syyskuuta 2012

Omena-karviais-paistos (gluteeniton)

Sadonkorjuu puutarhassa jatkuu... Tällä kertaa vuorossa ovat karviaiset. Omenat täytyi ostaa markkinoilta, kun omat puut ovat vielä niin pieniä, ettei omppuja vielä tule.Omena-Karviais-Paistos  ehkäpä 8 annosta

3 kpl/ 450 g kotimaisia omenoita
5 dl karviaisia
2 dl kaurahiutaleita (vain ns. puhdaskaura on varmasti gluteenitonta)
1 1/2 dl mantelijauhetta
1/2 dl seesaminsiemeniä
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
100 g margariinia
 + vaniljajätskiä
Poistin omenoista siemenkodat ja pilkoin omenat paloiksi. Levitin palat laakean uunivuoan pohjalle. Laitoin karviaiset omppupalojen seuraan. Sekoitin ainekset kaurahiutaleista kardemummaan sekaisin. Sulatin margariinin ja sekoitin kuivien ainesten joukkoon. Ripottelin muruseoksen omenoiden ja karviaisten päälle. Paistoin 200 asteessa reilun 20 minuuttia, kunnes murukerroksen pinta hieman ruskettui.
Paistos on ihanaa vielä lämpimänä ja vaniljajätskin kanssa. 


Kuvat on näppäisty paistamattomasta paistoksesta, sillä heti uunista oton jälkeen riensin tulikuuma paistos kainalossa (no, oikeasti auton peräkontissa) kyläilemään.


6 kommenttia:

Yaelian kirjoitti...

Ihanaa satoa tulee puutarhastasi! Herkullisen näköinen paistos!

Paula kirjoitti...

Kiitos Yaelian. Kävin juuri keräämässä lisää karviaisia, herneitä, salaattia ja iiison nipun persiljaa.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Voi että ihana nahda karviaisia, ne on todellista hekkkua mulle. Mietittiin tassa aidin kanssa etta pitais saada omenakaurahyvetta mutta siihenhan tosiaan voisi laittaa karviaistakin.. en ole tormannytkaan karviaiseen leivonnaisissa ikina kun ei itsella kasva.

Paula kirjoitti...

Hei Mausteinen Manteli! Minustakin nuo karviaiset on ihania. Varsinkin suoraan pensaasta napsittuna. Ja tässä paistoksessa toimivat mielestäni hyvin. Ovat kivoja kirpeähköjä sattumia muuten makeassa paistoksessa.

Tany kirjoitti...

Herkullisen näköisiä kuvia! Jotain omenapaistosta on haluttanut pitemmän aikaa, olisi vähän vaihtelua "raakana" popsimisen sijaan. Karviaisia olen maistanut viimeksi lapsena.. Kylläpäs sun puutarhasta löytyy vaikka ja mitä, haaveilen vain :)

Paula kirjoitti...

Kiitos Tany. Mukava noita on raakanakin rouskutella, mutta taidanpa tehdä vielä omppukakkua viemisiksi.
Karviaiset tuntuvat minusta jopa hitusen eksoottisilta, kun eihän niitä siellä pohjoisempana juuri tapaa.
Kaikenlaisia juttuja puutarhaan on tosiaan kertynyt :)