tiistai 25. syyskuuta 2012

Kesäkurpitsasnäksit


Vekara: "Onko te kuivettunutta kesäkuupistaa?"
Minä: "On, kesäkurpitsasipsiä"
Vekara maistaa ihan pikkiriikkisen.
Vekara: "Onko meillä oikiaa tipsiä? Pitäis ostaa."

Jälkikasvun kiittämättömyydestä huolimatta olin itse niin tyytyväinen, kun sain kaksi viimeistä kesäkurpitsaani näin mukavasti kulutettua. Ensimmäinen kesäkurpitsasipsiyritelmäni kuivui ritilöihin kiinni ja niiden irrottaminen olikin sitten työläämpi juttu. Vahingosta viisastuneena kerron nyt, miten lopulta onnistuin.

KesäkurpitsaSnäksit

2 isomman puoleista kesäkurpitsaa
2 rkl ravintohiivahiutaleita
2 ml ruususuolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1 ml mustapippurirouhetta
+ öljyä voiteluun

Leikkasin kuivurin ritilöitä hieman pienemmät leivinpaperit. (Vanhassa Orakas -kuivurissani on alunperin 5 ritilää, mutta se yksi on jo pitempään ollut hukassa. Nyt kuivuri käy siis täydellä kaliiberilla neljän ritilän voimin. Kahdesta kesäkurpitsasta riitti juuri tasan neljälle ritilälle.) Sipaisin leivinpaperit öljyllä. Suikaloin kesäkurpitsat juustohöylällä ja asettelin vieriviereen leivinpapereille. Näin:


Hieroin hiivahiutaleet kupissa lusikalla hienoksi ja sekoitin niihin muut mausteet. Ripottelin tasaisesti kesäkurpitsasiivujen päälle. Laitoin ritilät lasteineen kuivuriin ja kuivattelin pari-kolme tuntia. Otin leivinpaperit pois ja siirsin kesäkurpitsasiivut ritilöille. Ja takaisin kuivuriin. Kahden tunnin kuivatuksen jälkeen säikähdin, sillä taas siivut meinasivat juuttua kiinni ritilöihin. Olisi varmasti pitänyt kuivattaa pitempään leivinpapereiden päällä tai sitten käydä siirtelemässä hitusen aiemmin. Paria siivua lukuunottamatta irtosivat kuitenkin ehjinä.
Jatkoin kuivattamista vielä 2-3 tuntia ja snäksit olivat valmiit! Kevyitä ja ohuen ohuita, mukavasti mausteisia.5 kommenttia:

Hiidenuhma kirjoitti...

Vau, miten ihania snäksejä! Näitä on ihan pakko kokeilla, vaikka sinun pikkuisesi toivoikin sitä oikiaa tipsiä ;)

Yaelian kirjoitti...

Nätit:) Munakoisoa ja lehtikaalia olen kuivattanut sipseiksi;itse asiassa kesäkurpitsaakin,mutten ihan sipsiasteelle saakka.Joo jälkikasvuille on välillä vaikeaa tarjota erikoisia ideoita;D

inah kirjoitti...

Mikä funktio hiivalla on tässä reseptissä?

Nina Bille kirjoitti...

Voi herttaista Pientä!!!
Herkullisilta näyttävät - pidän kovasti paprikasta kaikessa :-)

Paula kirjoitti...

Hiidenuhma, kiittämättömyys taitaa olla äitien palkka ;) Aikuiset sentään tykkäsivät.

Yaelian, kiitos. Tuo munakoiso olisikin mielenkiintoinen sipsiaines!

inah, kyseessä ei ole tavallinen leivontaan käytettävä hiiva vaan tällainen: http://www.ekosego.fi/product/420/engevita-ravintohiivahiutale-125g
Antavat hyvää makua.

Nina, tuo Vekara on kyllä monesti aika vitsikäs. Vaikka kyllähän se välillä kenkuttaa jos joku ei hänen Ennakkoluuloisuudelleen kelpaa. Onneksi on kuitenkin aika monipuolinen ruokatottumuksiltaan.