tiistai 24. kesäkuuta 2014

Vadelmainen valkosuklaakakku

Juhannuskakkuni oli fiasko! Hyydykekakku ei hyytynytkään ja se kaavittiin vuoastaan soppakauhalla kulhoihin. Kaunista! Tästä "riemastuneena" hyökkäsin kohta uuden kakun kimppuun ja toteutin sen takuuhelpolla ja -varmalla tavalla.




Vegaaniset valkosuklaat ovat harvassa ja arvokkaita, eivätkä kovin hyviäkään. Puhdas kaakaovoi antaa kakulle jämäkän rakenteen ja voimakkaan valkosuklaan maun.


Vadelma-valkosuklaa-kakku 

Pohja
170 g Digestive -keksejä
60 g Sininen Keiju -margariinia
Murskasin keksit, sulatin margariinin ja sekoitin ne yhteen. Painelin massan öljytyn irtopohjavuokan pohjalle. Oikeammin suoraan tarjoilulautasen päälle asetettuun pelkkään reunukseen ilman pohjaa.
 
Täyte
100 g kaakaovoita
1 prk Alpron vispautuvaa soijakermaa
1 dl tomusokeria (vähemmälläkin saattaisi pärjätä)
2 tl vaniljasokeria
Sulatin kaakaovoin. Vispasin kerman vaahdoksi yhdessä sokereiden kanssa. Vispasin vielä sulan kaakaovoin mukaan. Painelin pohjan päälle. Pinnan sain siloteltua kätevästi lämmitetyllä lusikalla. Annoin jähmettyä kunnolla jääkaapissa.

Päälle
1 rs pakastevadelmia (kotimaisia)
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
(+ pikku tiraus mustikkamehua)
Kumosin/asettelin jäiset vadelmat kakun päälle. Kiehautin veden (johon olin tiristänyt vähäsen mustikkaa väriä antamaan) ja sekoitin siihen hyytelösokerin. Pikku kiehautuksen jälkeen jäähdytin seosta hetken sekoitellen ja lusikoin vadelmien ja kakun päälle.

Irrotin reunuksen varovasti kun kiille oli jähmettynyt.
 



Kakku lähti tuliaisiksi uuden vauvan perheelle, joten leikkauskuvaa ei nyt tule.

Vinkkinen: Tällaiset kakut on kätevintä kuljettaa vuoan reunuksen suojissa, ettei matkalla vain mitään katastrofeja tapahdu (ellei sitten omista aivan mahtavaa ja toimivaa kakkukupu systeemiä, minä omistan vain onnettoman epäluotettavan sellaisen). Pesaisin reunuksen irrotuksen jälkeen, kuivasin ja asettelin takaisin kakkua suojaamaan. Teippasin vieläpä lautasen kanneksi!


10 kommenttia:

Elina/Chocochili.net kirjoitti...

Oi miten kaunis kakku! Täytyypä itsekin testata tuota kerma-kaakaovoi -yhdistelmää. Kuulostaa herkulliselta ja näyttää oikein toimivalta :)

Paula kirjoitti...

Kiitos Elina! Tämä on tällainen moussekakku-helposti-tapaus kun tuosta edellisestä multihyytelösokeri-selkkauksesta niin suivaannuin :D
Haaveilen jo raparperisesta tai mansikkaisesta vastaavasta :b

Pipsa kirjoitti...

Oi voi juhannuskatastrofi! Onneksi näppärä leipuri sai pyöräytettyä uuden, ettei ihan kakutta tarvinnut juhannusta viettää! (Vaikka onhan se vuoan pohjalta kaavittu moussekin toki hyvää ;)) Mutta kuuluuhan se kakku juhannukseen toki...

Vadelmajuttuja pitäisi tehdä tänä kesänä, varsinkin jos tänä vuonna yhteen saa metsävattua kerättyä! Koska ne on vaan niin hyviä, siksi on aivan pakko hih!

Paula kirjoitti...

Pipsa, onneksi tuota kakkukatastrofia oli todistamassa vain sukulaiset, vaikka tulihan se tässä kaikille tunnustettua ;) Eipä tuo niin vakavaa ole ja syötyä tuli.
Vadelmat on hyviä! Josko ampparit tänä vuonna jättäisivät vähän meillekin.

Maija kirjoitti...

Tämä oli ihanaa! Tosin kun kotimaisia vadelmia ei vielä saa niin päädyin laittamaan päälle mansikoita. Jätin kiilteenkin pois kun en viitsinyt värkätä. Harmi että en enää juo kahvia, luulisin että tämä olisi tosi hyvää hyvän espresson kanssa.

Paula kirjoitti...

Maija, onpa mukava, että maistui. Tuoreet mansikat ovatkin varmasti hyviä kakkuun, eivätkä kaipaakaan kiillettä. Kesän eka mansikkakakku on täällä vielä saamatta :b

Annaleena kirjoitti...

Voi kun näyttää hyvältä! Nyt vähän harmittaa kun viimeiset vadelmat tuli juuri syötyä. Toivottavasti uusi sato kypsyy pian!

Paula kirjoitti...

kiitos Annaleena! justiin täällä työnalla vähän samantyyppinen suosikkikakkuni. Huomenna sitten herkutellaan.
Näyttäisipä tulevan paljon vadelmia tänä vuonna. Toiveikkaana olen!

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa ajattelematta tehtyä tätä pakastemansikoista ja reunuskin jäi laittamatta takaisin. Jääkaappi siinä sitten vähän sotkuuntui marjojen lössähdettyä ja mehun valuttua ympäriinsä. Kakku oli kyllä seuraavana päivänä parempaa, kun kaakaovoin maku ei ollut enää niin armoton!

Paula kirjoitti...

Äh! Voihan sotku! Pakastemansikat ovat kyllä niin valuvaisia. Itse käyttelenkin siksi talvisaikaan mieluummin vadelmia, kun ovat siistejä ja nättejä pakastamisen jälkeenkin. Kaakaovoi tosiaan maistuu tässä kakussa, sillähän on niin tunnistettava, ja minusta hyvä ,maku. Kookoksen ystävä voisi kokeilla myös kookosöljyä kaakaovaoin sijaan.