Mutta asiaan... Soijajugu on on sellainen aines, jota täytyy aina löytyä jääkaapista. Se on ihan mahottoman monikäyttöinen ja oikea vegekeittiön ihmeaine. Korvaa tavisjugurtin, rahkat, kermaviilit, mehevöittää leivonnaiset ihanasti. Siitä voi tehdä jopa "juusto"kakkuja ja pashaa, toimii kylmän kastikkeen pohjana, toki myös smoothieissa.
Nyt kuitenkin dokumentoin vinkiksi siitä tehtyjä aamu- tai iltapaloja. Eli kyseessä on soijajugusta tehty
tuorepuuro yhdelle
omaan kulhooni sekoitan:
- 1/2 prk maustamatonta soijajugua (Alpron 500 g purkki)
- kaurahiutaleita sopivasti
- rusinoita pikku kourallinen meheviksi sattumiksi
(- joskus laitan myös chiasiemeniä)
Kaikki sekaisin ja annetaan muhia jääkaapissa, kunnes kaurahiutaleet pehmenevät. Tämän voi tehdä illalla jos haluaa ihanan aamupalan odottavan lähes valmiina. Minä vastarannan kiiskenä syöpöttelen tällaista kuitenkin iltaisin.
Ja tärkeimpänä: päälle kaikenlaisia ihanuuksia!
Kuten
iso kasa hilloja kera auringonkukansiementen tai kuorittujen hampunsiementen
mehevää appelsiinia paloiteltuna + kotimaisia vadelmia
omenaa, banaania, puolukkaa ja pekaani- tai saksanpähkinöitä
Tervetuloa, Jatta, lukijaksi :)
8 kommenttia:
Itse en puurojen ylin ystävä ole koskaan ollut; johtuneeko viljojen glutteni syynä, mutta jossain vaiheessa tuli nautittua hapatetusta kaurasta (jyvä) tehtyä tuorepuuroa ja marjojen kanssa nautittua. Vatsa tykkäsi ja niin minäkin. Onneksi kaura sopii omalle keholle. Harmi kun ohje on päässyt unohtumaan..
Tosin jogurtti marjoilla yms.. menee päivittäin ja on kiva eväs töihinkin.:)
Jatta, meilläkin tosi harvakseltaan tavallisia puuroja tehdään, mutta silloin kun kaurapuuron hiljaksiin keittelen, niin tykkään kyllä siitäkin.
Hapatetusta kaurasta tehty tuorepuuro? Kuulostaa jännältä. Onkohan se vähän niin kuin ne kaupan Yosat?
Mulle on muodostunut ihan vakiosetti, josta en tunnu pääsevän eroon: mustikoita ja puolukoita TAI mustaviinimarjoja, viipaloitua banaania, kaurahiutaleita, hiukkasen kauramysliä (itse tehtyä tai kaupan), rusinoita, kookoslastuja, kauramaitoa. Olen niin fiksautunut tähän kombooni, että jo vähän huolestuttaa :) Tämä keittämätön "puuro" toimii sekä aamulla että illalla, mutta tavallista kaurapuuroa syön jostain syystä mieluummin illalla, ylipäänsä harvoin.
Hapatetusta kaurasta tehtynä on muistaakseni jotakuinkin Ann Wigmoren ajoilta ja mukelma joltakin hänen kirjoistaan.:)
Jaana, minullekin on aivan tavallista jumittua johonkin tiettyy juttuun. Tuorepuurossa nyt peräti näihin kolmeen yhdistelmään. Sinun kombosi kuulostaa hyvältä, ei ihme jos siitä kiinni pidät :)
Jatta, miten ihmeessä en heti hoksannut. Hapatettu kaurahan kuulostaa aivan Wigmoren jutuilta :D
Onpa fressaavaa nähdä tällaista arkiruokakuvia! Tuorepuuro on kyllä mahdottoman kätevä aamupala - huomasin sen maanantaina, kun nukuin tunnin verran pommiin, ja lasipurkissa kiltisti nököttävä kookosmaitoon tehty tuorepuuro pelasti aamuni! (En voi operoida itseäni talosta ulos ennen aamupalaa, heh.)
Itse olen syönyt aika paljon sellaista tuorepuuroa, mihin "nesteeksi" blendaan banaanin, vähän kookosmaitoa ja jugua blenderissä sekaisin (ihanan kermaista!) ja sekoitan sit joukkoon sopivasti kaurahiutaleita ja pellavansiemenrouhetta. Aamulla päällystän marjoilla ja lusikallisella pähkinävoita. Päälle ripsautan kanelia. On niin hyvää ja super vanukasmainen ihana koostumus!
Myös normi kaurapuuroa tulee aika-ajoin nautittua, sekin on ianikuinen lemppari! Sen nautin aina banaanisiivujen, marjojen ja kanelin kera, joskus vähän pähkinävoita tai raakoja manteleita/pellavansiemenrouhetta kylkeen :)
Hyvän kuuloinen Pipisa tuo sinunkin tuorepuurosi! Ja pähkinävoit kyllä kruunavat joka jutun!
Itsekin olen ihastunut tahiniin kaurapuurossa. Sitä voisinkin kokeilla seuraavaan tuorepuurooni. Sopisi varmasti tuohon alimman kuvan makumaailmaan.
Lähetä kommentti