Näistä tulikin oikeasti hyviä, joten eikun näpyttelemään ohjetta. Pieni mokakin tosin siellä mukana piileskelee..
Raparperikookosmuffarit 14 kpl
2 raparperin vartta= n. 3 dl raparperin paloja = 190 g (tarkkana, tarkkana ;) )
125 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kookoshiutaleita
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 tl leivinjauhetta
2 dl kaurajuomaa
Kuorin raparperit ja pilkoin pieniksi paloiksi. Laitoin margariinin mikroon sulamaan. Sekoitin sillä aikaa kuivat ainekset. Lisäsin raparperit, kaurajuoman ja margariinisulan. Sekoitin pikaisesti sekaisin. Jaoin taikinan muffarivuokiin, jotka olin asetellut muffaripellille.
muru
60 g margariinia (tässä tapahtui pikku kömmähdys, vähempikin riittää)
1 dl kookoshiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Sulatin margariinin ja sekoitin muiden murun ainesten kanssa. Ja tässä siis se moka tapahtui! Margariinia olisi vähempikin riittänyt, että tuo muru todella olisi murua ollut. Nyt se oli aikalailla pehmeää murotaikinaa ja ripottelun sijaan se piti pikku nokareina asetella muffareiden pinnalle. No, eipä ainakaan rapissut lattioille syödessä.
Paistoin muffarit 175 asteessa lähemmäs 35 min, kunnes pinta alkoi saada väriä.
Jäähtyneenä ripsautin vielä hieman tomusokeria pintaan.
Kookos ja raparperi sopivat aivan erinomaisesti yhteen. Näistä tuli oikein herkullisia, pehmeitä ja mehevän kuohkeita muffareita.
Ja koska on kesä ja kukkia, en malttanut olla paria kuvaa pihasta taas näppäämättä :)
Tämä lilja se on sitkeä sissi. Tuolta pihan perän heinikosta se joka vuosi ilmestyy. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti