keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Hunajameloni-mustaherukanlehti -smoothie

Olen tosi jumittunut banaani-marja- smoothieihin! Niinpä päätin, että tänään teen hunajamelonista ja rikkaruohoista vihreän smoothien, ihan vain suistaakseni tavan ja tottumuksen raiteiltaan. Sitten aamusella luin Outin kirjoituksen tekemästään herukanlehti-smoothiesta ja suunnitelmiin tuli pikkuruinen muutos... Marjoista ja banaaneista kuitenkin pysyin tämän harvinaisen kerran erossa.


Hunajameloni-mustaherukanlehti -smoothie   2:lle

3/4 hunajamelonista (koska Vekaralle piti jättää pala)
1 pieni avokado
14 nuorta mustaherukanlehteä
4 rkl sitruunamehua (= yhden sitruunan mehu)
+ jäitä lasiin

Hunajamelonista ja avokadosta kuoret sekä siemenet pois ja surrur kaikki sauvasekoittimella sekaisin. Herukanlehtien määrää voi välillä maistaa, koska optimaalinen kappalemäärä riippunee lehtien koosta.


Juoma oli kevyt ja herkkäarominen, sellainen vähemmän makea tapaus, helteisen päivän raikastus.



3 kommenttia:

Outi Rinne kirjoitti...

Tuo "herkkäarominen" kolahtaa tällä hetkellä meikäläiseen :) Ihanan raikas juoma!

Anni Minerva kirjoitti...

Viinimarjanlehdet on ihan huippu lisä smoothieihin, niissä on niin jännä aromi :) Ihanan raikas smoothie! Voisin itsekin poiketa välillä niistä vakio-ohjeista, ja aloittaa vaikkapa tästä ;)

Paula kirjoitti...

Outi, yleensä tulee tehtyä pehmeän makeita tai kirpeän makeita juttuja, mutta kyllä tälläinen hennompi raikas juoma sopii kesään.

Anni, näköjään lehdet soveltuvat helposti juoman mausteeksi. Olen aina tykännyt Louhisaaren juomasta, mutta eipä ole tätä ennen tullut käytettyä herukanlehtiä smoothieen. Välillä on ihan hyvä poiketa tavoistaan, sittenhän voi vaikka itseensä tyytyväisenä palata "arkeen" :)