keskiviikko 1. elokuuta 2012

Välähdyksiä kasvimaalta ja puutarhasta

Kun on oikein tehokas (kuten minä ;) ) ehtii viikon ainoana vapaapäivänään vähintäänkin istuttaa mansikantaimet, käydä mustikkametsässä, tehdä työhakemuksen, ruokkia perhettä 5xpäivässä ja leipoa sekä näppäillä kuvia puutarhastaan. Tässäpä niitä näppäilyjä.

Chileillä menee hyvin ja satoa on tulossa.

Ankean ja viileän alun jälkeen on kasvimaakin alkanut rehottaa. Mahtavasti satoa on tullut jo salaatista ja persiljasta ja nyt innostuivat kesäkurpitsatkin.
Tänään saimme vihdoin ja viimein mansikantaimet istutettua. Seuraavien kesien mansikkasadot kiiluvat mielessä :D

Pienestä se mansikkakin ponnistaa!

Mangoldi on niin mahtava, etten ole raskinut edes maistaa!

Lehtikaaleja sen sijaan olen raskinut maistaa, mutta sitten tulivat kavalat kaalimadot ja maistoivat vähän enemmänkin. Nyt lehdet ovat kuin pitsiä.

verikurjenpolvi jättipoimulehden kainalossa

rantakukat heiluvat tuulessa niin, etteivät meinaa kuvaan osua

Pikku Villikon lisäksi kesäsäästä nauttivat myös kissat.


..turvallisesti narutettuna.

Ilahduttavan yritteliästä ja hellyyttävää sitkeyttä! Menneiden kesien kesäkukkaistutuksissa on ollut myös orvokkia. Niiden jälkeläiset sinnittelevät betonin rakosessa.Vapaapäivän iloksi leivoin luumukakkua, mutta siitä sitten myöhemmin..


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hieno kasvimaa! Mulle kävi niin että kahdessa isossa laatikossa ainoastaan lehtikaalit kukoistaa hurjasti, kaikki muu päätyy jonkun suuhun, varmaan etananoiden. Vaikka olen koettanut metsästää niin en näe kuitenkaan niitä :) Varsinkin pavun lehdet on syöty niin että rangat suurinpiirtein jäljellä, mangolditkin maistuu. Rucola ja villisuolaheinä on ainoat mitkä on lehtikaalin lisäksi jätetty rauhaan... Ja sitruunamelissa! Terv. ingrid ps. tänään tuli postissa Boschin kone, jahka pääsen kotiin niin täytyy päästä kokeilemaan.

Yaelian kirjoitti...

Olispa kasvimaa...Kävin muutama päivä sitten poikani tulevien appivanhempien mökillä ja siellä oli ihana kasvimaa.Oli kyllä mahtavaa käydä poimimassa salaattiainekset suoraan maasta salaattiin! Ja miten kauniit kisut teillä onkaan!

Paula kirjoitti...

Kiitos Ingrid! Nyt kasvimaa on alkanut todenteolla kukoistaa ja tuottaa satoa. Etanat taittaaolla sellaisia, että lähes kaikki maistuu. Meillä ei niistä ole juurikaan ollut haittaa, mutta tänä kesänä on kyllä paljon ja monia muita öttiäisiä liikenteessä. Sellaisiakin, joita en aiemmin ole täällä tavannut.
Tuo rucola jäi mulla laittamatta, kun en sen siemeniä löytänyt.

Hyviä surrauksia uudella koneella!

Yaelian, keväisin kasvimaasta on tosi paljon työtä, mutta se kyllä palkitsee tässä vaiheessa kun saa jo mukavasti satoa. Ja takuulla tuoreena!
Kiitokset kissakehuista :)