keskiviikko 8. elokuuta 2012

Marjainen tahinismoothieRaakaravinnon pirtelöt ovat meillä suosittuja, mutta niiden ohella tämä on sellainen (soija)jugurttipohjainen resepti, johon palaan aina uudelleen. Ihan ihana simppeli smoothie, jolle tahini antaa sen jonkin pienen lisävivahteen. Toimii niin raikkaan hapokkaana puolukkaisena versiona, kuin pehmeän samettisena mustikkasmoothienakin.


Puolukkainen tai mustikkainen tahinismoothie  3:lle

1 prk (500 g) maustamatonta soijajugurttia
2 dl puolukkaa tai mustikkaa (jäisenä)
2 -3 kypsää banaania
reilu rkl tahinia
1/4 tl vaniljajauhetta
(+ vettä halutessa)

Sauvasekoittimella kaikki surrur sekaisin. Vedellä voi vielä halutessaan ohentaa koostumusta, niin menee pillistä helpommin läpi.

maistuu Pikku Viikarillekin

Hempeää päivää toivotan :)

7 kommenttia:

Fairly Frivolous kirjoitti...

Huoh... Minä rakastan smoothieita mutta en millään saa niitä maistumaan kolmivuotiaalleni, en edes makeita raakasuklaasmoothieita... Puolukka ja tahini kuulostaa kyllä mukavalta yhdistelmältä!

Paula kirjoitti...

Voi ei! kokemuksesta tiedän, kuinka kenkkua on, kun ei jälkikasvulle maistu. Meillä juurikin smoothiet ja raakapuurot on niitä suosituimpia ruokalajeja.

Puolukan, banaanin ja vaniljan liitto on yksi pitkäaikaisia ihastuksiani, tahini on siihen vielä mukava lisä.

Nina Bille kirjoitti...

Olipa mukava että kurkistin tänne blogiin ennen kauppareissua - nyt kirjoitan ostoslistalle 3 banaania - ja illalla herkutellaan Tahini Snoothiella ;-)
Ja täytyy myös ehdottomasti kokeilla noita eksoottisia SuklaaPapuKeksejä seuraavan kerran kun tekee mieli makeaa - sinulla on kivoja ja terveellisen proteiinipitoisia herkkuohjeita!

Paula kirjoitti...

Toivottavasti smoothiet maistuvat teille Nina. Tällä minun herkkujentekoinnollani ja -tahdillani edes osan herkuista on järkevää olla terveellisemmän puoleisia. Varsinkaan tytölleni en viitsi pelkästään sokeri-vehnäherkkuja syöttää.

Yaelian kirjoitti...

MMMm,ihanaa! Tahini,halvan raaka-aine,antaakin kivan koostumuksen kun sitä käyttää noin:)

Paula kirjoitti...

Niin Yaelian, jotakin jännää tuo tahini tälle smoothielle tekee. Onneksi lähikauppamme valikoimaan on tuo tahini tullut uutuutena, sillä olen sitä intoutunut enenevässä määrin käyttämään.

Nina Bille kirjoitti...

Kiitos kyllä maistui - pojat tykkäsivät kovasti :-) Käytin jäisiä vadelmia, ne kävi kivasti banaanin ja tahinin kanssa - nam nam!