perjantai 10. elokuuta 2012

Vihreät perunat

Ainakin perunan viljelijät tietävät, että pintaan jääneet perunat vihertyvät valossa, mutta näissä vihreissä perunoissa ei ole suinkaan kyse siitä. Taitaapa olla vähän perunasalaatin tapainen juttu. Tarjosin tätä kyläilemään tulleelle moniallergiselle tädilleni. Ja herukkaista piirakkaa myös.


Vihreät perunat   5-6:lle, useammallekin riippuen muusta tarjoilusta

1 kg uusia perunoita
kunnon nippu persiljaa
3/4 dl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
n 3/4 tl (ruusu)suolaa
mustapippurirouhetta
1 sipuli
vajaa purkki (300/150g) vihreitä kivettömiä oliiveja
+ salaattinippu

Keitin perunat ja annoin jäähtyä. Pilkoin vähäsen pienemmäksi. Sauvasekoitin oliiviöljyn, persiljan, valkosipulin, suolan ja mustapippurin tahnaksi. (Yrttiöljyksi tuota voisi myös kutsua, mutta oli tahnamaisen paksua runsaan persiljan ansiosta) Sekoitin tahnan perunoihin. Tähän tarkoitukseen isohko kattila on helpoin vaihtoehto. Ainekset sisälle, kansi päälle ja hölskytys. Annoin tekeytyä jääkaapissa ja revin salaattinipun tarjoiluastiaan. Kaadoin vihreät perunat salaatin päälle, ja lisäsin vielä suikaloidut sipulin ja oliivit.


Kesällä ruuanlaitto on niin helppoa. Raaka-aineet ovat tuoreita ja parhaimmillaan. Ei vaadi juurikaan taitoa tai vaivaa, vaan ihan yksinkertaisesti ja helposti saa maistuvaa aikaiseksi. Tätä asiaa tulen kesästä kaipaamaan.
Vaan eipä vielä heittäydytä syyssynkistelyjen kouriin, sillä vielä tässä on monta kesäpäivää jäljellä. Nautitaan niistä!

5 kommenttia:

Pipsa kirjoitti...

Persilja ja peruna on kyllä ihan toppen yhdistelmä, mutta enpä olisi oliivia tähän soppaan keksinyt lisätä! Näyttää ja vaikuttaa kyllä mainiolta oivallukselta, nams :-)

Hieman on kyllä syyssynkistelyä ilmassa kun säät ovat pidelleet jo parisen päivää alle kymmentä astetta, hrr... Takki päällä liikenteessä lenkilläkin, johan on aikoihin eletty ottaen huomioon että on elokuu!!

Paula kirjoitti...

Pipsa, monet laittaa perunasalaattiin kaprista, mutta kyllähän oliivit paljon parempia ovat! Kieltämättä tuo sää nyt syksyiseltä vaikuttaa, mutta pidetään sentään aurinkoinen mieli :)

Paula kirjoitti...

ai niin, unohdin mainita, että savutofun kanssa otin tätä töihin evääksi ja se sopi myös sekaan erinomaisesti.

Pipsa kirjoitti...

Voin kuvitella että kapriksetkin sopii hyvin perunasalaattin, vaikken aiemmin ole kokeillut. Hyviä vinkkejä siis kumpainenkin, nämä oliivit että kaprikset :)

Ranja kirjoitti...

Heh, ne vaniljakuppikakut oli parempia ehkä siksi, kun se suklaakuorrute maistui jostain syystä ihan Fazerina-suklaapatukalle - enkä niistä kauheasti tykkää. :D Mutta joo, lomalla ei kannata kauheasti miettiä syömisiään, silloin saa herkutella. :)

Mahtavia vihreitä perunoita! :)