maanantai 6. elokuuta 2012

SuklaaPAPUkeksit (gluteeniton)

Nämä keksit syntyivät mielessäni Pipsan kikhernecookiet ja Maijan makian suklaakakku mustapavuista. Tosin esikuvani taitavat olla hieman terveellisempiä, sillä tulin versioineeksi alkuperäisiä ideoita sokerisempaan ja muutenkin hiilihydraattisempaan suuntaan. Vahingossa, äkkiä, vieraita tulossa, jotakin piti keksiä... Joka tapauksessa tulos oli aika mukava.


SuklaaPapuKeksit  n. 30 kpl

1 tlk mustapapuja (siis valmiiksi keitettyjä, valutettuna 170 g)
10 kuivattua taatelia
1/4 tl vaniljajauhetta
1 dl kaakaojauhetta
1 1/2 dl riisijauhoja
1/2 dl tummaa sokeria
1 tl leivinjauhetta
pieni suolaripaus
130 g tummaa suklaata karkeana rouheena
100 g margariinia

Huuhtelin ja valutin pavut. Pilkoin hieman taateleita ja soseutin ne papujen kanssa ja samaan soseeseen myös vaniljan. Sekoitin kuivat ainekset yhteen ja sitten lusikalla suurinpiirtein papumassan sekaan. Sekoitin vielä margariinin taikinaan. Taisinpa joutua kätenikin sotkemaan, iik!
Otin kahdella ruokalusikalla taikinasta nökösiä ja asettelin leivinpaperille. Litistin ja muotoilin hieman keksejä lusikoilla ja paistoin 175 asteessa n. 20 minuuttia. Keksit eivät kovasti levinneet, joten jäivät melkolailla sen näköiseksi, mitä lusikalla muotoilin..siis rouheiksi.


Papuja ei näissä kekseissä maussa huomaa vaan maistuvat ihan kunnon suklaakekseiltä. Tosin gluteenittomaan tapaan ovat hieman hauraampia kuin normikeksit. Jos ei ole niin makean ystävä, voi varmasti jättää sokerin lisäämättä. Taatelit ja suklaa antavat jo mukavasti makeutta.
Varmastikin jatkan näitä papuleivonnaisharjoituksia. Ehkäpä ensi kerralla uskallan jättää jo (riisi)jauhotkin pois tai ainakin vähemmälle.

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Pavut ovat tosi kivoja kakuissa ,etenkin just suklaasissa.Itse tykkään eniten adjuki-pavuista makeissa jutuissa,mutta homma on aika työlästä,koska puristan papumassan siivilällä niin että kuoret eivät tule mukaan.Työlästä mutta hyvää:)

Paula kirjoitti...

Yaelian, olen kyllä aika ihastunut tähän papuideaan ja varmasti teen papukakkuakin vielä. Kuulostaa tosiaan aika työläältä tuo papujen paseeraaminen. Adjuki -pavut ovatkin vieraita minulle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo coleslaw mulla onkin tämän illan listalla, mutta voisin rohkeasti kokeilla huomisille vieraille näitä. Voisiko tuon riisijauhon korvata vehnäjauhoilla?

Terv. ingrid

Paula kirjoitti...

Rohkeasti vain Ingrid :) Luulen, että se vehnäjauhokin toimii ihan ok. En tosin ole kokeillut.