Tässä kakkusessa on vielä kehittämisen varaa, mutta kyllä tämä silti ansaitsee muistiinkirjoittamisen. Varsinkin Pieni arvosti kakkua suuresti ja halusi monta kertaa lisää.
Minttusuklaakakku n. 9 palaa
Pohja
2 dl manteleita
2 rkl kaakaojauhetta
1 ml (ruusu)suolaa
2 ml vaniljajauhetta
10 kuivattua pientä taatelia
2 1/2 rkl vettä taatelien liotukseen
Liotin taateleita muutaman tunnin. Hienonsin mantelit minileikkurissani ja lisäsin loput ainekset, myös taateleiden liotusveden. Annoin koneen käydä kunnes syntyi suht tasalaatuinen taikinapallo. Painelin taikinan 20 cm:n irtopohjavuokaan. Vuoan pohjalle laitoin toki ensin leivinpaperin ja reunoille sipaisin öljyä.
Täyte
vihreä mintturaita:
1 pieni avokado
1 1/2 rkl agavesiirappia
1 1/2 tl piparminttuaromia
20 g vesihauteessa sulatettua kaakaovoita
Soseutin avokadon ja maustoin agavella ja mintulla. Sitten sauvasekoitin mukaan myös kaakaovoin. Levitin pohjan päälle.
suklaamoussetäyte:
1 pieni avokado
2 banaania
1/2 dl kaakaojauhetta
2 ml vaniljajauhetta
1/2 rkl agavesiirappia
55 g sulatettua kaakaovoita
Ainekset sauvasekoittimella hienoksi ja sekaisin ja vihreän täytteen päälle. Kaakaovoi kannattaa sulattaa yhtäaikaa molempaan täytteeseen.
Annoin kakkusen jähmettyä jääkaapissa usean tunnin ajan.
kesken kuvauksien alkaa kakku kadota |
Tämä toimisi varmasti erittäin hyvin vadelmasuklaakakkuna tai sitten appelsiinilla maustettuna suklaakakkuna. Oi, nam! Siinäpä seuraavia testin paikkoja.
2 kommenttia:
Ihana tuo toinen kuva :D Herkulliselta näyttää kyllä jo tämäkin kokeiluversio.
Tässä näkyy syy siihen, miksi kuvaukset on joskus aika hankala toteuttaa :)
Ja kyllä tämäkin kakku tuli aika vikkelästi syödyksi, vaikkei ihan mahtiherkkuodotuksiani vastannutkaan.
Lähetä kommentti