tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kuningatarvanukas ja keväisen auringon herättämät versot

Töiden aloittamisesta seurasi näköjään harvinaisen pitkä bloggaustauko. Jotenkin rytmit menivät sekaisin ja syömiset ovat koostuneet lähinnä arkisista salaateista, raakapuuroista, hedelmistä sellaisenaan..(ettei nyt kuulosta mahottoman kevyeltä ja terveelliseltä, niin täytynee tunnustaa, että töistä iltaisin yhdeksän jälkeen palattuani olen oikein kunnolla sortunut melkoisiin karkki/suklaa iltamässäilyihin) ei siis oikein mitään asiaa tänne.
Tässäpä nyt kuitenkin tällainen pieni, pikainen arjen kaunistaja:

 

Kuningatarvanukas  2:lle

1 avokado
2 banaania
1 dl mustikkaa
2 dl vadelmaa
1/3 tl vaniljajauhetta

Kaikki surrur sileäksi ja valmista on. Marjat kannattaa lisätä jäisinä tai kohmeisina.
Ihanan puolukkavanukkaan, joka taitaa olla suosikkejani, saa korvaamalla mustikat ja vadelmat parilla desillä puolukkaa.


Vaikka lumihanget ovat edelleenkin harvinaisen korkeita alkaa auringonpaiste olla jo ihanan keväinen. Siitä innostuneena olen kasvatellut versoja. Oman hankaluutensa versotukseen tuovat kissat ja Pieni. Kaikki nimittäin uhkailevat maistella versot jo ennen aikojaan. Ensimmäistä kertaa versotin tattaria ja kuten sen idutkin, myös versot kasvoivat nopeasti. Herneen versoja saamme odotella vielä joitakin päiviä. Makukin tattarissa oli mukava! Täytyypä laittaa seuraava satsi kasvamaan.
Löysin kuorimattomia, suomalaisia tattarin siemeniä Oulun luomupuodista , joista versot kasvatin. Onnistuisikohan versotus kuorituista siemenistä? Tietääkö joku siellä?Tässä toinen veikeistä versonuhkailijoistani ja tämänkertainen kuvaus"assistenttini" :) Kesällä vietämmekin jo hänen 18 v -synttäreitään!

Kovasti tervetuloa uusille lukijoille!

4 kommenttia:

Luka kirjoitti...

Hyviä kuvia ja kuvakulmia. Arabia Arctica on hyvä sarja kuvaukseen vaalean mattapintansa vuoksi :) Ainakin se on minulla toiminut.

Paula kirjoitti...

Kiitos Luka! Vaalea mattapinta on varmaankin hyvä juttu kuvauksessa, mutta nyt joudun myöntämään epäsisustuksellisuus/astiastollisuus tietoisuuteni: tuo arctica ei ole tuttu. Taidan tietää vain Teeman :/

Anonyymi kirjoitti...

En suosittelisi tattarin versottamista. Tattarin versot sisältävät fagopyriiniä, joka on haitallista elimistölle. Tässä pari linkkiä asiasta: http://www.smts.fi/mpol2008/index_tiedostot/Posterit/ps070.pdf
http://www.townsendletter.com/Dec2004/buckwheat1204.htm


Paula kirjoitti...

Mielenkiintoisia linkkejä ja uutta tietoa minulle. Kiitokset vinkistä anonyymi. Noiden perusteella tosiaan vaikuttaisi siltä, ettei tattarin versoja kannattaisi kovasti syödä, parempi siis nauttia vain tattarin siemenistä.