keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Oliiviöljykakku

Keittiööni oli jostain kantautunut turhan monta pulloa oliiviöljyä. Ei se mitään, sillä keksin ihanan ihanan keinon kuluttaa sitä! Ikinä en ollut kuullut oliiviöljykakusta puhuttavan, kun törmäsin reseptiin Kauhaa ja rakkautta -blogissa. Alkuperäinen ohje on siis peräisin sieltä. Toki sävelsin ja veganisoin.


Sitruksinen oliiviöljykakku 

1 iso luomuappelsiini > raastettu kuori ja 1 dl mehua
1 pieni luomusitruuna > raastettu kuori ja 1 1/2 rkl mehua
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 1/2 dl extra virgin oliiviöljyä
2 dl maustamatonta soijajugurttia
Pesin appelsiinin ja sitruunan ja kuivasin. Raastoin kuoret ja puristin mehut valmiiksi odottamaan.
Sekoitin kuivat aineet keskenään ja lisäsin joukkoon sitruksien kuoret, öljyn, jugurtin sekä desin appelsiinimehua ja 1,5 rkl sitruunan mehua. En siis käyttänyt kaikkea sitruksien mahua vaan mittasin nuo määrät. Sekoitin taikinan juuri tasaiseksi ja kaadoin 24 -senttiseen irtopohjavuokaan. Paistoin 175 asteessa 40 minuuttia. Kakku tuli juuri kypsäksi, mutta ei yhtään kuivaksi.

Alkuperäisen reseptin suosituksen mukaan tarjosin kakun appelsiinipalojen ja kermavaahdon kanssa. Kermavaahdon virkaa toimittaa tosin Alpro Soyan uutuustuote Airy & Creamy, jota on useissa vegeblogeissa kehuttu, eikä suotta.

Kakku oli ihanan mehevää ja, kehtaisinko sanoa, miltei täydellistä lisukkeidensa kera. Maistui myös vieraille, jotka ottivat toisetkin palat (otin kyllä itsekin). Edelleenkään meillä ei lasketa, mutta onhan se mukava huomata, että kelpaa ;)
Toistan harvemmin reseptiä, koska uuden kehittely ja kokeilu on niin mukavaa. Tähän voisin kuitenkin palata uudelleen, kunhan sopiva tilaisuus koittaa.

6 kommenttia:

Anni Minerva kirjoitti...

Ihastelinkin tätä kakkua sinuakin inspiroineessa blogissa ja ajattelin, että sen voisi veganisoida, sinä ehdit ensin :) Varmasti oikein hyvää, ainakin kuva on ihanan raikas!

Paula kirjoitti...

Oli minun mieleiseni herkku! Oliiviöljykakun kun googlettaa niin törmää myös omenaiseen kuorrutettuun versioon. Mitäpä jos sinä Anni Minerva veganisoisit sen ja raportoit sitten miten kävi.

Sanna kirjoitti...

Kokeiltu kotona ja tulokseen tyytyväinen :)

Paula kirjoitti...

Mukavaa kun onnistui!! Epäluottamuslauseista huolimatta. Pääsit siis sanomaan: "mitä minä sanoin" ;)

Lotta kirjoitti...

Hei tää kuulostaa tosi tosi hyvältä! Täytyykin heti ensi tilassa kokeilla. Jotenkin pääsiäishenkinenkin se voisi olla! Niin, ja kiva blogi muutenkin sulla!

Paula kirjoitti...

Kiitokset FF! Niinpä vain olisikin sopiva pääsiäisherkku :)