sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kakkusaippuaa ja kirjahankintoja

Piparminttuöljyn kulutusjuhla jatkuu...


Kakkusaippua 10 palaa

250 g kookosrasvaa
125 g kaakaovoita
50 g karitevoita
50 g risiiniöljyä
525 g rypsiöljyä
30 ml eteeristä piparminttuöljyä
290 g vettä
141 g lipeää
+ kaakaojauhetta ja kahvinpuruja

Tein kakkusaippuan muoviseen irtokarkkilaatikkoon. Ja siitä välistä unohdin leivinpaperit, joten saippuan irrottaminen oli aika tuskainen homma. Rasia piti leikata ja repiä irti, vähän kakkukin siinä kärsi.
Saippuamassaa jäi ylikin, joten seuraavaksi pitäisi tehdä ylijäämäsaippuaa, johon näitä jämäsaippuapaloja voisi piilottaa.


"Kermavaahto" on ihan perussaippuamassaa, täytteeseen on lisätty kaakaojauhetta ja pohjaan vielä lisää kaakaojauhetta sekä kahvinpuruja. Kiire näiden teossa meinasi tulla, sillä massa alkoi keskenkaiken jähmettymään uhkaavasti.


Sitten niitä hankintoja:
En millään voi vastustaa tällaisia ihania leivontakirjoja. Vegeherkkuja -kirjassa on herkullisen houkuttelevat kuvat ja mielenkiintoisia (joskin hyvin margariini-sokeri pitoisia) leivontaohjeita. Mukana on useita gluteenittomia ja yllärinä myös kolme raakaohjetta. Nuo kaksi pikkukirjaa tarttuivat myös söpöyden ja edullisuuden vuoksi matkaan, vaikka eivät vegaanisia olekaan. Keksit -kirjassa on kyllä monia munattomia ohjeita, joten vegeversion saa helposti vaihtamalla voin margariiniin. Inspiraatiota ja silmänruokaa näistä normileivontakirjoistakin saa ja hauskintahan on ihan itse kehittää reseptejä.


6 kommenttia:

Ranja kirjoitti...

En voi kuin ihastella taas noita saippuoita, ovat niin syötävän näköisiä. Jos tällaisia kokeilisi tehdä (ja onnistuisi noin hyvin), nämä olisivat varmaan loistavia lahjoja. :)

Paula kirjoitti...

Lahjoiksi näitä varmasti tuleekin annettua, ovat mukavia pieniä tuomisia ja viemisiä. Ja aika helppoja loppujen lopuksi tehdä, vaikkakin aika kiire tuli ja vähän töppäiltyäkin.

Elli kirjoitti...

Oih, mä voisin kyllä vaikka syödä nämä!

Paula kirjoitti...

Hyvän lipeän väärinkäyttöä, Elli ;)

may-aa kirjoitti...

ihana idea ! tosin voi käydä hassusti, jos antaa lahjaksi ilman kunnon varoitustekstejä :D

Paula kirjoitti...

Elämä on vaarallista ;) Tapanani on tehdä saippuoihin ihan kunnon etiketit ainesosaluetteloineen. Eikä siihen kuole, vaikka kerran haukkaisikin..