lauantai 17. joulukuuta 2011

Jokapäiväinen puuromme

Joka päivä meillä on (yleensä) lounaaksi siemen- tai pähkinäpuuroa. Tämän päivän puurona oli ihana kermaisen pehmeä mansikkapuuro. Tämä on kuin mansikkapirtelöä, ja sitähän tästä saakin vain vettä lisäämällä.


Mansikkainen pähkinäpuuro  3:lle

1 dl   cashewpähkinää
8 kpl parapähkinää
3 kpl pientä kypsää banaania
1/2 l  mansikoita (kohmeisia tai ihan jäisiäkin)
n. 1 tl vaniljajauhetta
Liota pähkinöitä yön yli tai ainakin muutama tunti. Kaada vesi pois ja huuhtele pähkinät. Muhenna pähkinät sauvasekoittimella yhden banaanin kanssa. (sauvasekoitin pystyy pähkinöihin paremmin, kun mukana on yksi banaani nesteytyksenä) Lisää loput banaanit ja näiden olisi hyvä olla kunnolla kypsiä. Mansikat kannattaa käyttää vähintäänkin kohmeisina tai sitten ihan jäisinä. Yleensäkin pakastemarjat ovat mielestäni parhaimmillaan ennen sulamistaan. Jos käytät jäisiä mansikoita, niin lisää ne muutama kappale kerrallaan, jotta sauvasekoitin jaksaa ne soseuttaa. Sekoita joukkoon myös vanilja.

On herkkua!!
Täältä löytyy hieman toisenlainen raakapuuro.

Ei kommentteja: