Pähkinäiset piparit
80 g (kuorimattomia) manteleita
65 g saksanpähkinöitä
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 dl täysruokosokeria
1 tl piparimaustetta
1 tl kanelia
1/2 tl raastettua appelsiinin kuorta
2 rkl siirappia
2 rkl kylm.pur.rypsiöljyä
1 rkl appelsiinimehua
Jauha mantelit ja pähkinät. (Minulla on vain sauvasekoittimeen liitettävä pieni tehosekoitin-osa, jonka lopputulos on ennemminkin murumaista kuin jauhetta. Siksipä en uskaltanut jättää jauhoja laittamatta, jotta taikina pysyisi koossa.) Sekoita jauhot ja muutkin kuivat ainekset pähkinämurskaan. Lisää kosteat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna tekeytyä muutamia tunteja jääkaapissa, jos on aikaa.
Kaulitsemisen sijaan tein piparit siten, että asetin muotin leivinpaperoidulle pellille ja taputtelin nokareen taikinaa tasaiseksi muotin sisälle. Nostin muotin pois jne.
Paista 175 asteessa kymmenisen minuuttia tai ylikin, riippuen keksiesi koosta.
Keksit pysyvät erittäin hyvin koossa ja ovat lisäksi yllättävän mureita! Hyviä. Mies sanoi jopa, että "tosi hyviä!".
tässä keksejä ennen paistoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti