tiistai 20. joulukuuta 2011

Namusia

Joulumielellä tulee jokin kumma tarve tehdä itse namuja. Uusi Leivotaan-lehti muistutti näistä herkuista, joita joskus ennenkin olen tehnyt. Muistin, että olivat helppoja ja maistuvia. Kuinkas kävikään...


Maistuvat pähkinäpalat (tällä nimellä olivat lehdessä) n. 40 kpl

170 g  maapähkinävoita
2 dl     siirappia
1 dl     sokeria
9 dl     maissihiutaleita (ohjeessa oli riisimuroja)
160 g  tummaa suklaata (ohjeessa 175 g)
(kookoshiutaleita koristeeksi halutessa)
Vuorasin etukäteen leivinpaperilla 20x25 cm vuokan. Mittasin maapähkinävoin, siirapin ja sokerin isohkoon kattilaan. Kiehautin sekoitellen, kunnes sokeri suli. Lisäsin maissihiutaleet ja sekoitin. Painelin massan vuokaan, yritin saada tasaiseksi. Tässä oli jo vaikeuksia, koska massa oli kuumaa ja aikalailla kovaakin. Sulatin suklaan mikrossa ja levitin pohjan päälle. Jätin huoneenlämpöön jäähtymään ja jähmettymään. Sillä jääkaapissa suklaakuoresta tulee kova, eikä leikkaaminen suju siististi.
Kun lopulta pääsin terävän veitsen kera karkkilevyn kimppuun, huomasin jo muutaman palan leikattuani, ettei voimat millään riitä. Eikun miesvoima käyttöön! Ei riittänyt papu loppuun asti miehelläkään!
Ehkäpä maapähkinävoita voisi laittaa enemmänkin, niin ei tulisi niin kovia namusia. Maistuvia kuitenkin ovat!

Aamulla lähden joulunviettoon, joten toivotan jo nyt oikein mukavaa joulua itsekullekin!

Ei kommentteja: