tiistai 13. joulukuuta 2011

Ekat piparini!

Noh, olenhan sentään ennenkin pipareita paistellut, mutta en koskaan ennen taikinaa tehnyt.
Haaveilin appelsiinimausteisista pipareista ja sopivasti tuli appelsiinipipareiden ohjekin vastaan. Näin se monesti menee: saa mahtavan idean ja kohta huomaa, että joku muukin on on saanut saman mahti-idean. Kotivinkin Jouluherkut -lehdestä otin siis neuvoa.


Appelsiinipiparit   

125 g  sin. Keiju-margariinia
1 dl     täysruokosokeria
1 dl     siirappia
1 tl      raastettua (luomu)appelsiininkuorta
1 rkl   piparimaustetta
3 rkl   appelsiinimehua
1 tl     soodaa
1 dl    täysjyvävehnäjauhoja
4 dl    vehnäjauhoja
Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta kuori ja purista mehu. Mittaa margariini, sokeri, siirappi, piparimauste ja appelsiininkuori kattilaan. Lämmitä sekoittaen ja anna kiehahtaa. Lisää appelsiinimehu ja anna jäähtyä. Lisää jauhot, joiden sekaan sooda on sekoitettu. Sekoita ja nosta peitettynä jääkaappiin odottelemaan seuraavaa päivää.
Kaulitse taikina jauhojen avulla ohueksi. Ota muotilla pipareita ja paista 200-asteessa n. 7 minuuttia tai kunnes ovat sopivasti saaneet väriä.


Taikina oli hyvin käyttäytyvää. Toisin kuin pikkuleipuri! Homma meinasi mennä pipariksi kun Pieni innostui.

Yli-innostuksen ohimentyä Pieni (2v 2kk) sai kuitenkin tehtyä näin hienot piparinallet. Nalleilta puuttuivat silmät, mutta sen puutteen Pieni korjasi:

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat nallet! Ja koko blogi on kyllä herkku - ei pelkästään leipomusten vaan myös kuvien ansiosta.
Mukavaa joulunaikaa!
t. Saara T

Paula kirjoitti...

Kiitos Saara! Kuviin tosin olen aika harvoin tyytyväinen. *9999999999999999999999 (<- oho! tuon kirjoitti Armi-kissa)Kissat, Pikkuvintiö sekä valon vähyys hankaloittavat kuvausta.
Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekin!!