Kananmunan valkuaisen näissä korvaa ihmeaines eli säilykekikherneiden liemi!
vaniljaiset marenkiruusukkeet |
Marengit 2 pellillistä
1 dl ja 1 rkl kikhernesäilykkeen lientä (Gogreen 290 g:n purkista)
1 tl sitruunanmehua
hyppysellinen vaniljajauhetta
1 1/2 dl sokeria
+ 2 tl kaakaojauhetta puoleen taikinaan
Sähkövatkasin kikherneliemen vaahdoksi. Lisäsin sitruunamehun ja vaniljasokerin joukkoon sekä sokerin muutamassa erässä ja vatkasin täysillä kunnes tuloksena oli jämäkkä vaahto, joka ei tipahtanut ylösalaisin käännetystä kulhosta.
Jaoin taikinan kahtia ja lisäsin toiseen puolikkaaseen 2 tl kaakaojauhetta mausteeksi. Pursottelin molemmat taikinat leivinpaperoidulle uuninpellille. Perusmassasta tein hivenen isompia, noin 5 centtisiä ruusukkeita, kaakaolla maustetusta isolla pursottimella tuommoisia tupsauksia. Täysinäisiä peltejä tuli kaksi. Paistoin molempia yhtäaikaa 100 asteessa. Reilun tunnin jälkeen vaihdoin peltien paikkaa. Paistelin yhteensä noin 1h ja 45 minuuttia, jonka jälkeen sammutin uunin ja jätin marengit vielä jälkilämpöön kuivumaan uunin luukku hivenen raollaan.
Otin tuon paistoajan kanssa varman päälle, koska kahden pellillisen kanssa ei paistuminen ole tasaista. Saattaa kuitenkin olla, että hivenen lyhyempikin aika riittäisi, koska jälkilämpökin aika pitkään vielä marenkeja kuivattelee.
kaakaomarengit |
Testiryhmämme sekasyöjämieskin kehui marengit korkeuksiin. Ovat kuulemma parempia kuin kaupan valkuaismarengit.
Eikä tässä vielä kaikki! Vegaanin taivas aukenee kun vaniljaisista marenkipohjista jatkojalostaa pikkuisia pavlova-leivoksia. Ne ovat täydellinen yhdistelmä rapeaa ja pehmeää, makeaa ja kirpeää!
Pikkupavlovat
vaniljaisia marenkiruusukkeita
soijakermavaahtoa (suosin Alproa) vaniljasokerilla maustettuna
punaherukoita ja vadelmia
Pursottelin marenkien päälle kermavaahtoa ja koristelin leivokset marjoilla.
Toki koristeluun voi käyttää muita marjoja tai hedelmiäkin. Itse valitsen mielellään kirpeää tällaisiin makeisiin herkkupaloihin.
Vegaanin marengeista on ehditty kirjoitella jo täällä, täällä ja täällä.
Tervetuloa lukemaan Pitko :)
18 kommenttia:
En vain pääse yli siitä ihmetyksestä, että miten joku on keksinyt käyttää tuota kikhernelientä näin :D Ihan mahtavaa, että vegaanisten marenkien tekeminen on noin helppoa. Kun ensimmäisen kerran näin ohjeen, ajattelin itsekin pavlovaa. :) Näyttävät valloittavan hyviltä!
Komppaan niin Anni Minervaa: en vaan ymmärrä millainen kemisti tämän on keksinyt :D Ihan mielettömän mahtava resepti, ja pakko testata! Tästä taitaa tulla tän kevään kovin (vegaanisten) ruokablogien villitys :)
Anni, aivan ihme juttuhan tämä on. Vaikka toisaalta kikhernejauhoista tulee vegeomeletti niin sitten (jotenkin sinnepäin) loogisesti kikliemestä tulee marenki :D
Pipsa, joku on ollut todella ennakkoluuloton kokeilija. Mahtava keksintö kyllä! Ja minusta marenki on ainakin vuosikymmenen vegaanitapaus. Pieni kohu on ihan paikallaan!
Näitä pitää päästä kyllä testaamaan asap! Olen kai jäänyt kieriskelemään epäuskoisuuteeni kun en on vieläkään malttanut kokeilla. :-)
Joo, kyllä sinunkin Paula pittää omat marengit pyöräyttää. Ja tietysti raporttia odotetaan!
Eikä! Ihan mahtavaa! :D
Tällaista olen odottanut kuin kuuta taivaalta ja nyt se pomppasi eteen kuin lahjapussissa. Kiitän reseptistä jo valmiiksi! <3
En ole vegaani tai muna-allergikko, mutta erityisruokavalioihin kovasti erikoistumista yrittävä leipuri-kondiittori, joten tämä todellakin on tämän vuoden paras uutinen. :D
Kauniita marenkeja sinullakin :)
Paha Kakku, erityisruokavaliot on minustakin tosi mielenkiintoisia. Ja taas aukesi uusia mahdollisuuksia näiden marenkien myötä! Kaiken lisäksi näiden tekeminen oli mahtavan helppoa. Eikun vatkailemaan!
Kiitos Maikki :)
Minulla on tuo myös suunnitelmissa.Tuo on näköjään suuri hitti netissä ja täälläkin suurimmassa lehdessä oli siitä kirjoitettu.Mutta siinä käytettiin nimenomaan kikherneiden keitinlientä ja ihan hyvä tulos tuli silläkin.
Sen keksikin mies Uudesta Guinesta,aika nerokas keksintö!
Jael, täällä on viimeaikoina facebookin vegaaniryhmässä poristu marengeista. Tämä idea tuli minulle ihan uutena, aiemmin olen nähnyt kananmunankorvikkeita ja muita erikoisia aineksia tähän käytetyn.
Ensi kerralla otan kikherneiden keittoveden talteen ja kokeilen sillä. Tuo säilykeliemi on vain paljon sakeampaa.
Erittäin nerokas keksintö!
Tänään vihdoin lainasin äidiltä vispauskoneen, blenderillä ei taitaisi onnistua. Kikkari- ja papuliemissä on proteiinia ja muistaakseni tärkkelystä, joiden avulla onnistuu vaahtoutuminen.
Mea, saattaa tosiaan olla, että vispari toimii tässä paremmin kuin tehari.
Jos alkaisi todelliseksi keittiökemistiksi niin voisi vaikka ohutta perunajauholiisteriä kokeilla marenkien pohjaksi.
nämä munattomat marengit ovat niin käsittämätön ihme, että pakkohan niitä on iteki kokeilla! Vaikka kyllä se tietty täytyy uskoa jo kun isosisko on kokeillut ja muutkin.
Nyt se on kyllä ihan pakko uskoa, Päivi, kun kerta näin luotettavasta lähteestä sanoma tulee :D
Wow mikä idea! :D
Olen samaa mieltä, Lotta :D
Lähetä kommentti