Jostain ihmeen syystä Vekara ei tykkää näistä yhtään, mutta jääpä enemmän minulle, kjäh kjäh.. Aivan täydellisiä kahvin kavereita jos minulta kysytään. Eivätkä vierasta teetäkään. Vähän niin kuin Digestivet. Siis samalla lailla koukuttavia ja hyviä peruskeksejä, mutta kyllä tässä vertailussa jäävät Digestivet selvästi kakkosiksi.
Manteliset kaurakeksit nro. 2 (yli 20 kpl)
2 1/2 dl hienoksi jauhettua kaurajauhoa (keliaakikoille puhdaskauraa)
2 dl mantelijauhoja
1 1/2 dl intiaanisokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumjauhetta
150 g margariinia (sininen Keiju)
1 rkl vettä
+ koristeeksi mantelirouhetta
Sekoitin kuivat ainekset ensin yhteen. Lisäsin margariinin ja nypin jauhoihin sekä lopuksi vielä veden. Annoin taikinan jähmettyä jääkaapin viileydessä. Muotoilin leivinpaperin päälle kolme pötkylää ja litistin ne. Tämä sujuu parhaiten kostutetuin käsin. Ripottelin päälle rouhittua mantelia ja painelin sen kiinni taikinaan. Paistoin 175 asteessa n. 15 minuuttia. Viipaloin terävällä veitsellä kun keksipötkyt olivat vielä lämpimiä. Annoin jäähtyä täysin kunnolla ennen siirtelyä, sillä keksit kovettuvat vielä.
Ja nyt onkin historiallinen hetki blogissa! Olen saanut (hox)ilmaisia(hox) maistiaisia ensimmäistä kertaa ikinä! Ihmettelin pitkään, että mistä ne kaikki tuotenäytteet muihin blogeihin ilmaantuvat, mutta niin vain minuakin näissä merkeissä lähestyttiin. Koska aihe liippaa blogin teemaa läheisesti, otin tarjouksen vastaan.
Jälleen kerran maistelimme kolmen sukupolven voimin Evoke -energiamehujuomia. Täytyy kertoa, että tämä oli samalla ensimmäinen kerta kun yleensäkään energiajuomaa maistoin. Hieman epäileväinen nimittäin kyseisiä juomia kohtaan olen. Nämä juomat sen sijaan vaikuttavat valmistusaineiltaan melko viattomilta ja taitavatkin olla vähän eri maata energiajuomien rintamalla. Ihmeellistä on, että pullolliseen on saatu mahtumaan peräti 10 g proteiinia!
Makuina on appelsiini ja trooppiset hedelmät. Vilpittömästi voin kehaista, että maku oli kummassakin hyvä. Hedelmäisen raikas ja samalla pehmeän täyteläinen. Koostumus hieman tavallista mehua paksumpi.
Toivotan Veeran ja AnuUn tervetulleiksi seuraan!
12 kommenttia:
Kaura ja manteli toimivat niin hyvin yhdessä! Herkun näköiset keksit :)
Nuo Evoke-juomat kiinnostaisi kyllä täälläkin! Jokohan niitä olisi rantautunut Ouluun..?
Anni, tykkään kovasti näistä kekseistä.
Harvakseltaan tulee noissa Oulun kaupoissa käytyä niin en osaa sanoa. Taitavat myös nämä juomat olla aika uusi juttu. Meidän pikkukylän kaupoissa ei ainakaan ole näkynyt.
Ihanalta kuulostavat keksit:) Ja juomakin kuulostaa hyvältä!Terveisiä Suomesta tällä kertaa!
No hei Jael ja mukavaa Suomi-aikaa! Hiljaisuus siellä päässä tuntuukin vähän kummalliselta kun yleensä olet niin ahkera kirjoittelija :D
Näitä keksejä voisin kokeilla :) Luuletko että kookosöljy toimii keijun asemasta? Yleensä vaihdan margariinit öljyy, mutta gluteenittomasta leivonnasta on kovin vähän kokemusta.
Liisa, varmasti voi käyttää kookosöljyäkin. Itse vaihdan monesti magariinin oliiviöljyyn. Se ainakin toimii hyvin. Laitan sitä vain vähemmän kuin margariinia ja lisään suolaa.
Moi,
Evoke-juomat saapuvat Oulun kauppoihin viimeistään lokakuussa.
Nyt Evokea voi ostaa Hyvinvoinnin tavaralosta:
https://www.hyvinvoinnin.fi/evoke-natural-energy
Toivottavasti maistuu.
/Mikko (Evoke)
Kiitos tiedosta Mikko :)
Ostin tota Evokea kerran muuten tämän postauksen houkutteemana ja tykkäsin minäkin! En ikinä oikein juo mehuja, mutta tuon kaapasin kaupasta mukaani yksi aamu kun en ollut vatsakivulta saanut aamupalaa syötyä ja jotain elvyttävää kaipasin kaiken varalta aamupäivään töihin. Kiitos siis vinkistä, en muuten tällaista proteiinipitoista mehua olisi keksinyt kokeilla :)
Pipsa, noita juomia voisin minäkin napata evääksi jos vastaan kaupassa tulevat. Varmasti virkistäisi keskellä työpäivää.
Tein näitä keksejä, ja veivät kielen mennessään! Ihania! Yksi lempikekseistäni ovat wilhelmiina-keksit itsetehtyinä ja näiden maussa ja valmistustavassa oli paljon samaa, vaikka erilaisista jauhoista tehdäänkin. Kiitos herkullisesta ohjeesta, näitä teen vielä monta kertaa. :)
Mukava kuulla, että maistuivat! Nämä ovat edelleenkin meidän suosikkikeksejä. Sellaisen jutun olen huomannut, näitä moneen kertaan tehneenä, että keksipötköt kannattaa painella tarpeeksi ohueksi ennen paistoa, muuten jäävät rakenteeltaan ikävän tahmaisiksi.
Minullakin tulee wilhelmiinat näistä mieleen. Jos painelee pötköt litteiksi haarukalla, niin ulkonäkökin on aika lähellä niitä :)
Lähetä kommentti